maart 26, 2023
Nog op zoek naar een makkelijk bijgerecht waar je indruk mee wilt maken? Zoek dan maar niet verder want je hebt hem gevonden! Deze gevulde paratha’s staan binnen een mum van tijd op tafel en zijn fingerlicking-good!
2 Soorten Gevulde Paratha
Ingrediënten
- 2 of 4 pakken diepvries Paratha verkrijgbaar in bijna alle supermarkten
Feta Kaas Vulling
- 200 gram feta kaas
- 20-30 gram verse platte peterselie
- 1-2 tl pul biber optioneel
Kipgehakt Vulling
- 75-100 gram geraspte kaas
- 200 gram kipgehakt
- 1 el olijfolie
- 1 stuk rode ui of sjalot
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl kurkuma
- 1/4 tl gemberpoeder
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl thijm
- snufje zout en peper
Instructies
- Haal de Paratha's uit de vriezer. Maak je beide vullingen? Pak dan 4 pakken (10 stuks gevulde paratha).
- Fruit de ui in wat olijfolie en voeg daar, zodra de ui glazig ziet, het kipgehakt en alle kruiden aan toe.Bak totdat de kip goed gaar is. Leg deze vulling in een bord en laat afkoelen.
- Snijd de peterselie fijn en verkruimel de fetakaas. Mix beiden met elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan ook wat pul biber/chillivlokken toe.
- Leg 1 stuk paratha op je werkblad en strooi er wat vulling overheen. Indien je de kipgehakt vulling gebruikt strooi dan eerst wat geraspte kaas over de paratha.
- Bedek de eerste paratha en vulling met een nieuwe paratha. Druk de zijkanten goed dicht (zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht tusse de paratha's blijft).
- Verhit een pan (het liefst een gietijzeren pan of een met een anti aanbaklaag) en bak de gevulde paratha's aan beide kanten goudbruin.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie