december 31, 2021

De laatste tijd ben ik echt helemaal fan van de combinatie appel en kaneel! Daarom kon ik ook niet anders dan deze heerlijke cake met jullie delen 🤤 Wil jij zien hoe ik deze cake heb gemaakt? Klik dan hier!
Appelcake met Pecannoten
Equipment
- cakeblik
Ingrediënten
- 0,5 stuk appel (Granny Smith)
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram bloem
- 200 gram roomboter ongezouten
- 180 gram witte basterdsuiker
- 3 pakjes vanillesuiker
- 4 stuks eieren maat L
- 1 zakje bakpoeder
- zout
- 50 gram pecannoten
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Pak de boter uit de koelkast, weeg deze af en laat hem op kamertemperatuur komen. Ben je dit vergeten? Je kunt de boter op de ontdooistand van de magnetron zacht laten worden. Doe dit voor ongeveer 30 seconden. Is de boter dan nog te hard? Zet hem voor nog eens 30 seconden in de magnetron op de ontdooistand.
- Verwarm de oven op 160 graden (boven onder).
- Pak een halve appel, schil deze en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in hele dunne plakjes.
- Pak een kom en voeg daar de citroensap aan toe, vervolgens de dun gesneden plakjes appel en als laatste kaneel. Mix goed door elkaar tot alle plakjes appel bedekt zijn met kaneel.
- Pak een kom en doe hier de boter, witte basterdsuiker en vanillesuiker in en klop deze luchtig.
- Zodra het beslag luchtig is voeg je tijdens het kloppen één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei volledig is opgenomen in het beslag.
- Pak een kom en weeg daar de bloem in af. Voeg vervolgens de bakpoeder en een snufje zout toe aan de bloem en roer goed door.
- Voeg de bloem toe aan het beslag met behulp van een zeef en roer voorzichtig met een spatel. Voeg niet alle bloem in 1x toe maar verdeel dit in een aantal delen.
- Pak jouw cakeblik erbij en spray hem goed in met bakspray.
- Giet het cakebeslag in de vorm en bedek de bovenkant met de plakjes appel.
- Hak de pecannoten in wat kleinere stukken (let op dat je ze niet fijnhakt). Verwarm dan de honing voor ongeveer 30 seconde in de magnetron totdat hij goed vloeibaar is. Mix de pecannoten en de honing met elkaar.
- Bestrooi de bovenkant van de cake met het honing-pecanmengsel.
- Bak de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven (controleer of hij gaar is met een satéstokje of tandenstoker).
- Laat de cake niet te lang afkoelen in het blik maar haal hem er ongeveer 10 minuten later uit en laat hem verder afkoelen op een rooster. Anders kan de onderkant alsnog blijven plakken (ik spreek uit ervaring).
Geef een reactie