maart 12, 2023
Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat de gemiddelde vleeseter in Nederland weleens Turkse döner of shoarma heeft gegeten, maar hebben jullie weleens Arabische Shawarma geprobeerd? Het smaakt heeeeel anders dan Turkse shoarma maar het is naar mijn mening minstens zo lekker!
Arabische Shawarma wordt veelal met rundvlees (soms ook lamsvlees) gemaakt en staat binnen 20 minuutjes op tafel. Dit moeten jullie ook proberen!
Arabische Shawarma
Ingrediënten
Shawarma
- 500 gram biefstuk reepjes
- 2 stuks gele ui
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 1,5 tl gemalen korianderzaad
- 0,5 tl kaneel
- 1 tl piment of 5spice
- 5 tenen knoflook versgeperst
- 1 stuk citroen voor het sap
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
Salade
- tomaat
- komkommer
- rode ui
- ijsbergsla
- granaatappel melasse
- citroensap
- olijfolie
- sumak
Voor erbij
- rijst
- Libanees brood
- wraps
- knoflooksaus
- sambal
Instructies
- Snijd de ui in dunne reepjes en pers de knoflook.
- Pak een grote kom en voeg daar de biefstuk reepjes, ui, knoflook, citroensap van een hele citroen, azijn, olijfolie en alle kruiden aan toe. Roer goed door elkaar zodat het vlees en de ui goed bedekt zijn met marinade. Laat dit even marineren terwijl de pan heet wordt.
- Maak de pan goed warm (gebruik het liefst een gietijzeren pan) en voeg dan het vlees en de uien toe aan de pan. Bak deze totdat de uien goed zacht zijn en het vlees goudbruin. Dit duurt ongeveer 10-12 minuutjes.
- Terwijl het vlees aan het bakken is kun je de salade voorbereiden.
- Serveer de shawarme met salade, lekkere sausjes met Libanees brood of wraps. In plaats van Libanees brood kun je ook rijst serveren. Mocht je wel gebruik maken van Libanees brood, verwarm deze dan nog even voor in de oven of de magnetron.
Geef een reactie