april 11, 2023
Arabische gevulde pita broodjes
Vandaag deel ik een recept met jullie dat niet alleen HEERLIJK smaakt, maar er ook PRACHTIG uitziet en supermakkelijk te maken is. Deze heerlijke Arayes (wat in het Arabisch bruid betekent, geen idee waarom hahah) moet écht iedereen proberen. Gisteren heb ik deze geserveerd voor mijn lieve vrienden en ook zij waren groot fan!
Arayes
Ingrediënten
- olijfolie
- 10 stuks pita broodjes
- 500 gram gehakt rund of lam
- 1 stuk rode paprika
- 2 stuks middelgrote tomaat of 1 grote
- 4 teentjes knoflook
- 40 gram verse platte peterselie fijngehakt
- 1 stuk gele ui
- 1 el baharat of 7 spices of 5 spices
- 1 tl komijn
- 1,5 tl zout
- 1 tl zwarte peper
Yoghurtsaus
- 500 gram Turkse Yoghurt
- 4 eetlepels tahini
- 2 teentjes knoflook
- snufje zout
Toppings
- amandel stiften
- verse platte peterselie
- granaatappel pitjes
Instructies
- Hak de tomaat, paprika, knoflook, en ui fijn en zeef het vocht eruit. Je kunt hier het beste een hakmolen voor gebruiken.
- Hak de verse platte peterselie fijn (hier hoef je het vocht er niet uit te laten lopen). Je kunt hier het beste een mes voor gebruiken.
- Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht stand) of 220 graden (boven onder stand).
- Mix het gehakt met de tomaat, paprika, knoflook, ui en peterselie en mix goed door elkaar. Voeg daarna ook alle kruiden toe en mix ook goed door het gehakt. Zet even aan de kant.
- Leg de pita broodjes op een schaal/bord en zet voor 1 minuut (op de hoogste stand) in de magnetron.
- Snijd of knip nu de pita broodjes door de helft. Doordat je ze hebt verwarmd zal het makkelijker gaan om de broodjes open te maken.
- Vul de halve pita broodjes met het gehaktmengsel.
- Besmeer de broodjes met wat olijfolie en leg op een ovenschaal met bakpapier.
- Leg de broodjes voor 10-15 minuten in de oven als je de hete lucht stand gebruikt. Houd vanaf 9 minuten de broodjes goed in de gaten zodat ze niet verbranden.Gebruik jij de boven onder stand? Leg dan de broodjes eerst 10 minuten in de oven en draai ze dan om om vervolgens weer 3-5 minuten de oven in te gaan.
- Terwijl de broodjes in de oven liggen kun je alvast het yoghurtsausje maken en de amadelstiften even bakken in wat olijfolie tot ze goudbruin zien.
- Wanneer de broodjes goudbruin zijn kunnen ze uit de oven gehaald worden. Serveer met yoghurtsausje, gebakken amandelstiften, granaatappelpitjes en wat verse platte peterselie.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie