• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Bijgerechten, Diner, Gehakt, Recepten, Rundvlees

Arayes

april 11, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Arabische gevulde pita broodjes

Arayes, gevulde pita broodjes met gehakt

Vandaag deel ik een recept met jullie dat niet alleen HEERLIJK smaakt, maar er ook PRACHTIG uitziet en supermakkelijk te maken is. Deze heerlijke Arayes (wat in het Arabisch bruid betekent, geen idee waarom hahah) moet écht iedereen proberen. Gisteren heb ik deze geserveerd voor mijn lieve vrienden en ook zij waren groot fan!

Arayes, gevulde pita broodjes met gehakt
Recept afdrukken

Arayes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 10 stuks pita broodjes
  • 500 gram gehakt rund of lam
  • 1 stuk rode paprika
  • 2 stuks middelgrote tomaat of 1 grote
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 gram verse platte peterselie fijngehakt
  • 1 stuk gele ui
  • 1 el baharat of 7 spices of 5 spices
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl zout
  • 1 tl zwarte peper

Yoghurtsaus

  • 500 gram Turkse Yoghurt
  • 4 eetlepels tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout

Toppings

  • amandel stiften
  • verse platte peterselie
  • granaatappel pitjes

Instructies

  • Hak de tomaat, paprika, knoflook, en ui fijn en zeef het vocht eruit. Je kunt hier het beste een hakmolen voor gebruiken.
  • Hak de verse platte peterselie fijn (hier hoef je het vocht er niet uit te laten lopen). Je kunt hier het beste een mes voor gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht stand) of 220 graden (boven onder stand).
  • Mix het gehakt met de tomaat, paprika, knoflook, ui en peterselie en mix goed door elkaar. Voeg daarna ook alle kruiden toe en mix ook goed door het gehakt. Zet even aan de kant.
  • Leg de pita broodjes op een schaal/bord en zet voor 1 minuut (op de hoogste stand) in de magnetron.
  • Snijd of knip nu de pita broodjes door de helft. Doordat je ze hebt verwarmd zal het makkelijker gaan om de broodjes open te maken.
  • Vul de halve pita broodjes met het gehaktmengsel.
  • Besmeer de broodjes met wat olijfolie en leg op een ovenschaal met bakpapier.
  • Leg de broodjes voor 10-15 minuten in de oven als je de hete lucht stand gebruikt. Houd vanaf 9 minuten de broodjes goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
    Gebruik jij de boven onder stand? Leg dan de broodjes eerst 10 minuten in de oven en draai ze dan om om vervolgens weer 3-5 minuten de oven in te gaan.
  • Terwijl de broodjes in de oven liggen kun je alvast het yoghurtsausje maken en de amadelstiften even bakken in wat olijfolie tot ze goudbruin zien.
  • Wanneer de broodjes goudbruin zijn kunnen ze uit de oven gehaald worden. Serveer met yoghurtsausje, gebakken amandelstiften, granaatappelpitjes en wat verse platte peterselie.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Recept toetje Kadayif
Kadayif Toetje
Marokkaanse Kefta Burger
Marokkaanse Kefta Burger
Homemade Mayo
Homemade Spicy Mayonaise
Next Post:
Veggie Rijst
Previous Post:
Broodje hete kip

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.