• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Kip, Recepten

Bami met Kip

november 7, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Nadat ik jarenlang mijn moeder belde wanneer ik trek had in lekkere bami besloot ik zelf eens te proberen deze heerlijke bami te maken. Het was een groot succes! Wel een beetje pittig, dus mocht je daar niet van houden, laat dan vooral de chillivlokken weg en kies voor kipkruiden in plaats van kipkruiden pikant!

Wil je zien hoe ik dit heb gemaakt? Kijk hier de video!

Recept afdrukken

Bami met kip

Ingrediënten

Kip

  • 500 gram kippendijfilet
  • 1,5 eetlepels kipkruiden pikant
  • 4 eetlepels ketjap manis

Bami

  • 350 gram spaghetti volkoren
  • 3 eetlepels olie
  • 1 stuk gele ui groot
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 50 ml water
  • 1 handjevol verse peterselie

Instructies

Kip

  • Mix de kipkruiden met de ketjap manis in een ruime schaal en voeg hier de kippendijfilet aan toe. Dek af met folie en laat zo lang mogelijk marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kippendijtjes plat in een ovenschaal en zet deze (afgedekt met bakpapier) ongeveer 20 minuten in de oven. Haal na 20 minuten het bakpapier eraf en laat nog 5 a 10 minuten verder bakken in de oven.

Bami

  • Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
  • Verhit de olie in de pan en voeg hier de fijngesnipperde ui en knoflook aan toe. Bak voor een paar minuten op middel/hoog vuur.
  • Voeg nu de chillivlokken, gemberpoeder, en de ketjap manis toe en bak kort mee.
  • Voeg nu het bouillonblokje toe en 50 ml warm water.
  • Voeg na een paar minuten de gekookte spaghetti toe en bak deze goed door in de wok.
  • Versnipper als laatst de verse peterselie en voeg deze toe aan de bami.
  • Serveer met kip en zoetzure komkommer. Eet smakelijk!

Related Posts

Marokkaanse kip taco
Marokkaanse Kip Taco’s
Chicken and Rice
Cajun rijst met gegrilde kippenbouten
Gevulde aubergine
Gevulde aubergine
Next Post:
Kip in Champignonsaus
Previous Post:
Roomkussentjes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy