november 7, 2021
Nadat ik jarenlang mijn moeder belde wanneer ik trek had in lekkere bami besloot ik zelf eens te proberen deze heerlijke bami te maken. Het was een groot succes! Wel een beetje pittig, dus mocht je daar niet van houden, laat dan vooral de chillivlokken weg en kies voor kipkruiden in plaats van kipkruiden pikant!
Wil je zien hoe ik dit heb gemaakt? Kijk hier de video!
Bami met kip
Ingrediënten
Kip
- 500 gram kippendijfilet
- 1,5 eetlepels kipkruiden pikant
- 4 eetlepels ketjap manis
Bami
- 350 gram spaghetti volkoren
- 3 eetlepels olie
- 1 stuk gele ui groot
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 blokje kippenbouillon
- 50 ml water
- 1 handjevol verse peterselie
Instructies
Kip
- Mix de kipkruiden met de ketjap manis in een ruime schaal en voeg hier de kippendijfilet aan toe. Dek af met folie en laat zo lang mogelijk marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de kippendijtjes plat in een ovenschaal en zet deze (afgedekt met bakpapier) ongeveer 20 minuten in de oven. Haal na 20 minuten het bakpapier eraf en laat nog 5 a 10 minuten verder bakken in de oven.
Bami
- Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit de olie in de pan en voeg hier de fijngesnipperde ui en knoflook aan toe. Bak voor een paar minuten op middel/hoog vuur.
- Voeg nu de chillivlokken, gemberpoeder, en de ketjap manis toe en bak kort mee.
- Voeg nu het bouillonblokje toe en 50 ml warm water.
- Voeg na een paar minuten de gekookte spaghetti toe en bak deze goed door in de wok.
- Versnipper als laatst de verse peterselie en voeg deze toe aan de bami.
- Serveer met kip en zoetzure komkommer. Eet smakelijk!
Geef een reactie