• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Recepten

Bladerdeeghapjes met 3 verschillende vullingen

april 18, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Naast dadels, harira en chebakia zijn bladerdeeghapjes echt traditie geworden tijdens de Ramadan. Ze zijn snel en makkelijk te maken en passen bijna overal bij als bijgerecht. Ook zijn ze een lekkere snack voor bij de thee. Eerlijk is eerlijk, soms is het wel lastig om te bedenken waar je de bladerdeeghapjes mee moet vullen. Pittige kip en garnalen zijn bij ons lange tijd twee standaardvullingen geweest. In dit artikel deel ik drie vullingen met jullie, één vegetarische vulling, één met vis en één met gehakt. Persoonlijk vind ik deze vullingen een stuk lichter op de maag! En voor iedereen die zich afvraagt wat mijn favoriete vulling is: voor mij is dat zalm en roomkaas! LOVE THAT. Waar vul jij jouw bladerdeeghapjes het liefst mee?

Recept afdrukken

3 vullingen voor bladerdeeghapjes

Gang: Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 1 stuk ei

Gehaktvulling

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepel tomato frito
  • 1 eetlepel sweet chillisaus

Zalm en Roomkaas vulling

  • 50 gram zuivelspread
  • 100 gram gerookte zalm

Feta Kaas vulling

  • 100 gram feta kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies

Gehaktvulling maken

  • Doe één eetlepel olijfolie in de pan en voeg de gehakt daaraan toe. Bak de gehakt rul. Snijd het kleine uitje in dunne reepjes.
  • Zodra de gehakt begint te garen voeg je de ui en alle kruiden toe aan de pan. Bak nog even door. Je kunt naast de ui ook doperwten en paprika (in kleine blokjes) toevoegen. Bak dit een paar minuten door totdat de ui zacht en glazig wordt.
  • Voeg de Tomato Frito en de Sweet Chilli saus toe aan het gehakt mengsel en bak nog een paar minuten door.
  • Laat het gehaktmengsel compleet afkoelen voordat je de bladerdeeg gaat vullen.

Feta Kaas Vulling

  • Kruimel de fetakaas en voeg de peterselie, chillivlokken en olijfolie toe. Roer dit goed door elkaar.

Bladerdeeghapjes vullen en bakken

  • Vul de bladerdeegvellen met de verschillende vullingen. In mijn Reels video op Instagram laat ik drie verschillende vouwtechnieken zien.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet hier de gevouwen bladerdeeghapjes op.
  • Verwarm de oven op 210 graden (heteluchtstand).
  • Klop één ei uit met een vork en smeer deze met een kwast over de bladerdeeghapjes.
  • Stop de bakplaat met daarop de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Burrito Bowl
Kip in Champignonsaus
Kip in Champignonsaus
Cajun Rijst met Garnalen
Next Post:
Sweet Chilli Ovenschotel
Previous Post:
Mama’s Chebakia

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.