Naast dadels, harira en chebakia zijn bladerdeeghapjes echt traditie geworden tijdens de Ramadan. Ze zijn snel en makkelijk te maken en passen bijna overal bij als bijgerecht. Ook zijn ze een lekkere snack voor bij de thee. Eerlijk is eerlijk, soms is het wel lastig om te bedenken waar je de bladerdeeghapjes mee moet vullen. Pittige kip en garnalen zijn bij ons lange tijd twee standaardvullingen geweest. In dit artikel deel ik drie vullingen met jullie, één vegetarische vulling, één met vis en één met gehakt. Persoonlijk vind ik deze vullingen een stuk lichter op de maag! En voor iedereen die zich afvraagt wat mijn favoriete vulling is: voor mij is dat zalm en roomkaas! LOVE THAT. Waar vul jij jouw bladerdeeghapjes het liefst mee?
3 vullingen voor bladerdeeghapjes
Ingrediënten
- 2 pakjes bladerdeeg
- 1 stuk ei
Gehaktvulling
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel zout
- 2 eetlepel tomato frito
- 1 eetlepel sweet chillisaus
Zalm en Roomkaas vulling
- 50 gram zuivelspread
- 100 gram gerookte zalm
Feta Kaas vulling
- 100 gram feta kaas
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel olijfolie
Instructies
Gehaktvulling maken
- Doe één eetlepel olijfolie in de pan en voeg de gehakt daaraan toe. Bak de gehakt rul. Snijd het kleine uitje in dunne reepjes.
- Zodra de gehakt begint te garen voeg je de ui en alle kruiden toe aan de pan. Bak nog even door. Je kunt naast de ui ook doperwten en paprika (in kleine blokjes) toevoegen. Bak dit een paar minuten door totdat de ui zacht en glazig wordt.
- Voeg de Tomato Frito en de Sweet Chilli saus toe aan het gehakt mengsel en bak nog een paar minuten door.
- Laat het gehaktmengsel compleet afkoelen voordat je de bladerdeeg gaat vullen.
Feta Kaas Vulling
- Kruimel de fetakaas en voeg de peterselie, chillivlokken en olijfolie toe. Roer dit goed door elkaar.
Bladerdeeghapjes vullen en bakken
- Vul de bladerdeegvellen met de verschillende vullingen. In mijn Reels video op Instagram laat ik drie verschillende vouwtechnieken zien.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet hier de gevouwen bladerdeeghapjes op.
- Verwarm de oven op 210 graden (heteluchtstand).
- Klop één ei uit met een vork en smeer deze met een kwast over de bladerdeeghapjes.
- Stop de bakplaat met daarop de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie