januari 22, 2022
met banketbakkersroom
& chocolate chips 🤤
Graag wil ik jullie kennis laten maken met het perfecte gebakje voor bij de koffie of thee ❤️☕️ Dit zijn brioche broodjes maar dan opgerold met banketbakkersroom en chocolate chips! De perfecte combinatie van romig, fluffy en zoet. Ik heb het recept 2x moeten maken deze week maar geloof me dat was echt geen straf. Alles is inmiddels op! 🙈
Chocolate Chip Brioche
Ingrediënten
Deeg
- 500 gram bloem
- 180 ml/gram melk koud
- 2 stuks ei maat M
- 100 gram boter kamertemperatuur
- 2 zakjes droge gist
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 snufje zout
Vulling
- banketbakkersroom hoeveelheid naar wens
- chocolate chips hoeveelheid naar wens
Extra
- 1 stuk ei
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Mix de bloem, ei, boter, droge gist, vanillesuiker, zout en melk met elkaar en kneed het (voor ongeveer 15 min middelste stand als je een keukenmachine gebruikt) tot een zacht deeg.
- Laat het deeg in, een met boter ingevette schaal, afgedekt een uur rijzen.
- Maak tussendoor de banketbakkersroom. Dit kan met de banketbakkersroommix van Dr. Oetker of je gebruikt het recept dat ik eerder heb gedeeld (klik hier).
- Nadat het deeg een uur heeft gerezen rol je dit uit tot een rechthoek. Let erop dat het deeg niet dikker dan 1 cm is.
- Besmeer het deeg met de banketbakkersroom en verdeel hierover de chocolate chips.
- Rol het deeg in de breedte op zodat je een lange rol deeg hebt. Probeer dit niet te strak te doen zodat het banketbakkersroom zo min mogelijk uit het deeg "lekt".
- Snijd het opgerolde deeg in gelijke "plakken". Ik heb plakken van ongeveer 5 cm aangehouden.
- Vet de bodem van een ovenschaal ik met boter en leg de brioche rolls erin. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de rolls zodat ze kunnen "groeien". Dek de ovenschaal goed af en laat vervolgens weer een uurtje rijzen.
- Verwarm de oven voor op 185 graden (hetelucht stand).
- Kluts een eitje en besmeer de bovenkant van de rolls met ei.
- Zet de rolls voor ongeveer 15 min in de oven. Houd ze goed in de gaten!
- Zijn de rolls na 15 min nog niet mooi bruin aan de bovenkant? Switch dan naar grillstand (hoogste stand) voor ongeveer een minuut voor goudbruine brioche rolls!
- Eet smakelijk!
Geef een reactie