maart 30, 2021
Hebben jullie ook weleens van die dagen dat je enorm trek hebt in kaas? Meestal kies je dan voor een romige pasta of een lekkere pizza met lekker veel kaas maar je kunt ook voor dit recept gaan! Een heerlijke ovenschotel met aardappeltjes, broccoli en kip gedipt in parmezaanse kaas. Met dit gerecht geef je toe aan je kaas-craving én krijg je lekker wat goede voedingsstoffen binnen.
Serveer hem met een frisse salade en het is the perfect dinner op een lente avond!
Ovenschotel Kaas & Kip
Porties: 4
Ingrediënten
Ovenschotel Aardappel Broccoli
- 500 gram aardappelpartjes voorgekookt
- 250 gram broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprika
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel aardappelkruiden
- 30 gram parmezaanse kaas geraspt
Kaassaus
- 250 ml slagroom
- 150 gram geraspte kaas
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel maizena
Parmezaanse Kip
- 500 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kipkruiden
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie vers
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
- 100 gram paneermeel
- 1 theelepel knoflookpoeder
Instructies
Ovenschotel Aardappel Broccoli
- Verwarm de oven op 200 graden (hete lucht stand) of 220 graden (boven onder).
- Pak er een ovenschotel bij en giet hier de olie, alle kruiden en de geraspte parmezaanse kaas in. Mix deze goed door elkaar totdat je een dikke "saus" krijgt.
- Voeg de aardappelpartjes toe aan het "sausje" en mix deze goed totdat alle aardappelen bedekt zijn met saus.
- Voeg de broccoli ook toe aan de ovenschotel en bedek deze met bakpapier en aluminiumfolie.
- Zet de bedekte schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Parmezaanse Kip
- Was de kipfilet met azijn en snijd de kipfilet door midden zodat je uit één dik stuk twee dunne plakjes krijgt.
- Voeg twee eieren, de knoflook, peterselie, zwarte peper en kipkruiden in een kom. Mix deze goed door elkaar en leg hier de plakjes kipfilet in.
- Laat de kipfilet in dit mengsel marineren totdat het tijd is om deze te gaan bakken.
Kaassaus
- Voeg 200 ml van de slagroom, alle geraspte kaas en zwarte peper in een pannetje op middel tot hoog vuur. Roer dit gedurende het hele proces goed door met een garde.
- Als alle kaas gesmolten is, mix dan de 50 ml slagroom met de maizena en voeg deze aan het mengsel. Dit zorgt ervoor dat de saus wat dikker wordt.
- Wanneer je ziet dat de saus heel snel dikker wordt zet je het vuur uit.
Ovenschotel Aardappel Broccoli met Kaassaus
- Haal de ovenschotel uit de oven en controleer of de aardappels goed gaar zijn.
- Als de aardappels goed gaar zijn voeg dan de kaassaus over de aardappelen heen en zet de schaal weer in de oven voor ongeveer 15/20 minuutjes.
Parmezaanse Kip
- Voeg de paneermeel, parmezaanse kaas en knoflookpoeder toe aan een klein schaaltje.
- Dip de gemarineerde plakjes kip in het paneermengsel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin.
- Serveer alles met een heerlijke frisse salade.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie