februari 10, 2020
Broccoli soep
Porties: 4 personen
Equipment
- Staafmixer
- Waterkoker
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 stuk Broccoli
- 1 stuk ui middelgroot
- 2 blokjes groentenbouillon kippenbouillon is ook mogelijk (1 blokje)
- 1 eetlepel creme fraiche slagroom of kookroom is ook mogelijk
- 1 liter water
Instructies
- Snipper de ui en snij de broccoli stronk in (niet al te grote) stukken. Je hoeft van de broccoli niets weg te gooien, alles kan in de soep!
- Fruit de ui in olijfolie tot hij glazig ziet.
- Voeg de stukjes broccoli toe aan de ui in de pan. Hou de pan op laag vuur.
- Zet 1 liter water aan de kook en roer ondertussen in de pan.
- Als de water kookt, giet je deze in een aparte kom en los de bouillon hierin op.
- Als de bouillon is opgelost in het water voeg je deze toe aan de pan en roer je even goed door.
- Zet de deksel op de pan en laat de groenten ongeveer 10 á 15 minuten koken. De broccoli moet goed gaar zijn!
- Wanneer de broccoli helemaal gaar is haal je de pan van het vuur en mix je alle ingrediënten in de pan met een staafmixer tot je geen grove stukjes meer hebt.
- Zet de pan terug op laag vuur en voeg de crème fraiche (of ander soort room) toe. Laat dit ongeveer 1 minuut meekoken (niet te lang!).
- Eet smakelijk!
Geef een reactie