april 10, 2023
Spicy food liefhebbers opgelet! Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten met jullie. Dit broodje hete kip is denk ik het allereerste recept dat ik ooit heb ontwikkeld! Een paar jaar terug gebruikte ik het de combinatie van sausjes en kruiden echt bijna overal voor: broodjes, wraps, kippenvleugels.. Eigenlijk alles met kip! En eerlijk, we zijn het gewoon nog steeds niet zat. Maar nu ik meer experimenteer met andere recepten komt het bijna nooit meer op tafel.. Totdat ik me bedacht dat ik dit specifieke recept eigenlijk nooit met jullie heb gedeeld! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden..
Broodje hete kip
Porties: 4 stuks
Ingrediënten
- 4 stuks afbakpistoletjes
- 400 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 125 ml sweet chilli saus
- 30 ml ketjap manis
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 0,5 tl komijn
- 0,5 tl gemalen koriander
- 0,5 tl gember
- 1 tl chillivlokken meer of minder naar smaak
Toppings (optioneel)
- komkommer zoet zuur
- rode ui ingemaakt
- gebakken uitjes
- lente ui
- yoghurt
Instructies
- Bak de pistoletjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kippendijfilet in blokjes.
- Maak de marinade door de sweet chillisaus, ketjap manis en alle kruiden in een pan of schaal te doen. Voeg hier de blokjes kippendijfilet aan toe.TIP: je kunt de kip een dag van tevoren laten marineren. Dan hoef je hem alleen nog maar af te bakken!
- Bak de kip gaar. Let hierop dat je de deksel niet op de pan doet! Zo kan er wat vocht verdamen en wordt het sausje dikker.
- Vul de pistoletjes met de hete kip en jouw favoriete toppings.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie