juli 21, 2021
Zoals jullie natuurlijk allemaal al weten ben ik echt een liefhebber van eten dat lekker is, makkelijk te maken is en er ook nog eens mooi uitziet. Deze Burrito Bowl is écht net zo lekker als hij eruit ziet! Het contrast tussen het hartige vlees en de frisse salade is echt een uitkomst. Ik was dus ook niet verbaast dat toen ik deze bowl op Instagram Story plaatste mijn dm inbox helemaal volliep met vragen naar het recept. Hier is die dan! Wanneer ga jij hem maken?
Burrito Bowl
Ingrediënten
Vlees
- 3 eetlepels olijf- en zonnebloemolie mix
- 500 gram Rundvlees in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels peterselie gedroogd
Guacamole
- 2 stuks Avocado
- 1 stuk Santa Maria – Dip Mix Guacamole
- 1 eetlepel Turkse yoghurt
- 3 eetlepels olijf- en zonnebloemolie mix
Salsa Salade
- 1 stuk komkommer
- 2 stuks tomaten
- 1 stuk rode ui
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel chillivlokken
Rijst
- 300-350 gram Basmati rijst
- 1 stuk kipbouillon
Instructies
Rijst
- Kook de rijst zoals je gewend bent of volg de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hierbij de kipbouillon in plaats van zout.
Salsa Salade
- Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Voeg alle groenten bij elkaar en giet hier de limoensap en olijfolie bij.
Guacamole
- Prak de avocado door elkaar. Voeg hier de yoghurt en Santa Maria Guacamole kruiden aan toe en roer goed door elkaar tot je een lichtgroene stevige saus hebt.
Vlees
- Verhit de olie in de pan en voeg hier het vlees, de knoflook en alle kruiden aan toe.
- Zet het vuur hoog en bak de (dunne) runderlappen aan alle kanten goudbruin. Houd je van sappig (medium rare) vlees dan hoef je de volgende stappen niet uit te voeren!
- Zet het vuur vervolgens laag en doe de deksel op de pan. Laat het minimaal 30 minuten pruttelen. Roer tussendoor af en toe door de pan.
- Wanneer het vlees het vocht dat het heeft afgegeven weer opgenomen heeft zet je het vuur uit en laat je het vlees ongeveer 5 minuten rusten.
- Je kunt nu de burrito bowl gaan bouwen. Schep van alles een beetje op je bord en eet smakelijk!
Geef een reactie