• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Cajun Rijst met Garnalen

juli 17, 2020

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit weekend komen eindelijk de zomerse temperaturen weer tevoorschijn! Jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker makkelijk hou. Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het wel een hele berg afwas! Gelukkig heb ik voor dit recept maar één pan nodig gehad. Wil jij dus ook lekker veel genieten van de zon en heb jij geen tijd om te lang in de keuken te staan? Dan heb ik hier het perfecte recept voor jou!

Recept afdrukken

Cajun Rijst met Garnalen

Voor dit lekkere gerecht heb je maar één pan of wok nodig! Het is dus niet alleen een lekker snel recept, maar je zit erna ook niet met een heleboel afwas. Ideaal als je lekker wilt eten na een lange dag werken maar je echt geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan..
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Garnalen Marinade

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 200 gram wokgarnalen
  • 1,5 theelepel cajun kruiden
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano

Rijst

  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel cajun kruiden
  • 0,5 theelepel oregano
  • 35 gram cashewnoten optioneel, ongezouten
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 75 gram bevroren doperwten
  • 1 stuk rode ui klein
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram basmati rijst
  • 1 stuk blokje kippenbouillon
  • 500 ml gekookt water

Instructies

  • Pak een kom en giet daarin de olijfolie, cajunkruiden, chillivlokken, uienpoeder en oregano aan toe. Mix de kruiden goed met de olie zodat je een glad mengsel krijgt.
  • Voeg dan de garnalen aan dit mengsel en mix het goed door elkaar.
  • Heb je nog even tijd voordat je gaat koken/eten? Dek de kom af met wat plastic folie en bewaar deze in de koelkast.
  • Giet de garnalen (met marinade) een een pan of wok en bak ze op middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn. Indien je cashewnoten gebruikt in dit recept kun je deze met de garnalen meebakken.
  • Snij de puntpaprika en de rode ui in hele kleine blokjes.
  • Als de garnalen gaar zijn giet je ze uit de pan in een kleine kom en zet je ze even apart. Je hoeft de pan na het apart zetten van de garnalen niet af te nemen of om te spoelen.
  • Voeg nu de halve eetlepel olijfolie, de cajunkruiden en de oregano toe aan de pan. Hierna kun je meteen ook de rode paprika, rode ui en doperwtjes in de pan doen.
  • Bak de groenten voor ongeveer 3 minuten. Voeg na tussendoor ook het teentje knoflook toe.
  • Voeg de gewassen rijst toe aan de pan. Blijf dit goed doorroeren met het mengsel en bak dit minimaal 5 minuten.
  • Mix één bouillonblokje in gekookt water en giet deze in de pan. Roer vervolgens nog even goed door en zorg ervoor dat alle rijst en groenten goed onder water liggen.
  • Dek de pan af met een deksel en zet de timer op 10 minuten.
  • Na 10 minuten haal je de deksel van de pan en roer je de rijst goed door. De rijst is bijna klaar! Zet de deksel weer op de pan en zet de timer deze keer op 5 minuten.
  • Bak de rijst vervolgens al roerend nog een paar minuten door. Je kunt nu ook de garnalen toevoegen aan de rijst.
  • Serveer de rijst met een beetje guacamole of een paar avocado slices. Eet smakelijk!

Notities

  • Is de rijst nog niet goed zacht? Als het water op is voeg dan nog een klein beetje (afhankelijk van hoe hard de rijst nog is) water toe aan de rijst en geef hem nog 5 minuten om te koken (met deksel uiteraard).
  • Hou je van pittig? Voeg extra chillivlokken toe of gebruik sweet chilli saus in de garnalen marinade.
  • Hou jij van toppings? Dit gerecht is heerlijk met avocado/guacamole, komkommer, sweet chillisaus of een andere frisse saus/groente. 

Related Posts

courgette salade yoghurt
Courgette Salade
recept
Brioche Rolls
Batatas Bravas
Next Post:
Review iRobot 966 | De slimme stofzuiger
Previous Post:
Couscous Bowl met Pittige Kip

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy