juli 17, 2020
Dit weekend komen eindelijk de zomerse temperaturen weer tevoorschijn! Jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker makkelijk hou. Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het wel een hele berg afwas! Gelukkig heb ik voor dit recept maar één pan nodig gehad. Wil jij dus ook lekker veel genieten van de zon en heb jij geen tijd om te lang in de keuken te staan? Dan heb ik hier het perfecte recept voor jou!
Cajun Rijst met Garnalen
Voor dit lekkere gerecht heb je maar één pan of wok nodig! Het is dus niet alleen een lekker snel recept, maar je zit erna ook niet met een heleboel afwas. Ideaal als je lekker wilt eten na een lange dag werken maar je echt geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan..
Porties: 2 personen
Ingrediënten
Garnalen Marinade
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 200 gram wokgarnalen
- 1,5 theelepel cajun kruiden
- 0,5 theelepel chillivlokken
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel oregano
Rijst
- 0,5 eetlepel olijfolie
- 0,5 theelepel cajun kruiden
- 0,5 theelepel oregano
- 35 gram cashewnoten optioneel, ongezouten
- 1 stuk rode puntpaprika
- 75 gram bevroren doperwten
- 1 stuk rode ui klein
- 1 teentje knoflook
- 200 gram basmati rijst
- 1 stuk blokje kippenbouillon
- 500 ml gekookt water
Instructies
- Pak een kom en giet daarin de olijfolie, cajunkruiden, chillivlokken, uienpoeder en oregano aan toe. Mix de kruiden goed met de olie zodat je een glad mengsel krijgt.
- Voeg dan de garnalen aan dit mengsel en mix het goed door elkaar.
- Heb je nog even tijd voordat je gaat koken/eten? Dek de kom af met wat plastic folie en bewaar deze in de koelkast.
- Giet de garnalen (met marinade) een een pan of wok en bak ze op middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn. Indien je cashewnoten gebruikt in dit recept kun je deze met de garnalen meebakken.
- Snij de puntpaprika en de rode ui in hele kleine blokjes.
- Als de garnalen gaar zijn giet je ze uit de pan in een kleine kom en zet je ze even apart. Je hoeft de pan na het apart zetten van de garnalen niet af te nemen of om te spoelen.
- Voeg nu de halve eetlepel olijfolie, de cajunkruiden en de oregano toe aan de pan. Hierna kun je meteen ook de rode paprika, rode ui en doperwtjes in de pan doen.
- Bak de groenten voor ongeveer 3 minuten. Voeg na tussendoor ook het teentje knoflook toe.
- Voeg de gewassen rijst toe aan de pan. Blijf dit goed doorroeren met het mengsel en bak dit minimaal 5 minuten.
- Mix één bouillonblokje in gekookt water en giet deze in de pan. Roer vervolgens nog even goed door en zorg ervoor dat alle rijst en groenten goed onder water liggen.
- Dek de pan af met een deksel en zet de timer op 10 minuten.
- Na 10 minuten haal je de deksel van de pan en roer je de rijst goed door. De rijst is bijna klaar! Zet de deksel weer op de pan en zet de timer deze keer op 5 minuten.
- Bak de rijst vervolgens al roerend nog een paar minuten door. Je kunt nu ook de garnalen toevoegen aan de rijst.
- Serveer de rijst met een beetje guacamole of een paar avocado slices. Eet smakelijk!
Notities
- Is de rijst nog niet goed zacht? Als het water op is voeg dan nog een klein beetje (afhankelijk van hoe hard de rijst nog is) water toe aan de rijst en geef hem nog 5 minuten om te koken (met deksel uiteraard).
- Hou je van pittig? Voeg extra chillivlokken toe of gebruik sweet chilli saus in de garnalen marinade.
- Hou jij van toppings? Dit gerecht is heerlijk met avocado/guacamole, komkommer, sweet chillisaus of een andere frisse saus/groente.
Geef een reactie