september 11, 2022
Vandaag deel ik een van de makkelijkste recepten met jullie. Dit is een recept dat ik heb “verzonnen” (met hulp van Maggi, hahah) toen ik net getrouwd was. Het is zo gemaakt maar ziet er toch uit alsof je erg je best hebt gedaan in de keuken. En niet geheel onbelangrijk: het is errug lekker!
Piri piri kip met cajun rijst
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Kip
- 4 stuks kippenbouten
- 2 zakjes Maggi Braadstomen Piri Piri
Rijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook vers geperst
- 1 stuk gele ui gesnipperd
- 1 stuk gele paprika in kleine blokjes
- 100-150 gram doperwten uit de diepvries
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 300 gram basmati rijst
- 200 ml kokosmelk optioneel, kun je ook vervangen door water
- 400 ml kokend water
- 0,5 bosje verse platte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven onderstand).
- Was de kip met citroen en azijn en verdeel de kippenbouten over de twee braadzakken (2 kippenbouten per braadzak). Voeg de kruidenzakjes toe en masseer de kruiden in de kip. Zet beide braadzakken in de oven op de laagste plaat voor 60 minuten. Let goed op dat de braadzakken niet in contact kunnen komen met de oven (ze worden namelijk gevuld met stoom)!
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit daarin de ui totdat hij glazig ziet.
- Voeg nu de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.
- Voeg dan de cajun kruiden, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak ook deze een minuutje mee.
- Voeg nu de paprika toe en bak ook deze weer een paar minuten mee.
- Voeg nu de kokosmelk toe en laat deze meekoken. Wil jij geen kokosmelk gebruiken? Sla dan deze stap over en voeg straks 100 ml extra gekookt water toe.
- Was ondertussen je rijst en de bevroren doperwten.
- Voeg nu de doperwten en de rijst toe. Bak deze een minuut of twee mee.
- Voeg nu het kokende water toe en leg de deksel op de pan. Gebruik je geen kokend maar warm water? Wacht dan even met de deksel totdat je ziet dat het water bubbelt.
- Nadat je de deksel op de pan hebt gezet, zet je het vuur op een lage stand. Laat de rijst ongeveer 15-20 minuten koken.
- Na 15-20 minuten haal je de deksel er niet af! Laat de rijst nog even 10 minuten rusten.
- Serveer de rijst met de kippenbouten en garneer met wat fijngehakte verse platte peterselie.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie