april 2, 2023
Heb jij weleens ook zo’n trek in comfort food met lekker veel kaas? Dan is dit het recept waarvan je niet wist dat je ernaar opzoek was! Deze romige pasta met garnalen en lekker veel (verschillende soorten) kaas is niet alleen errug lekker maar ook best makkelijk te maken!
P.S. Houdt jij niet zo van garnalen? Je kunt ze makkelijk omruilen voor kip! Marineer dan wel even de kip met alle kruiden en bak deze vooraf even goudbruin. Yum!
Cheesy Shrimp Macaroni
Ingrediënten
- 400 gram wokgarnalen knoflooksmaak
- 400 gram macaroni
- 200 gram geraspte mozarella
- 250 ml tomato frito
- 150-200 ml kookroom of slagroom
- 2 stuk rode ui
- 2-3 tenen knoflook
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels cajun kruiden
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 snufje zout
Garnering
- fijngehakte verse platte peterselie
- parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de macaroni in zout water met olijfolie (olijfolie is belangrijk zodat het tijdens het wachten minder tegen elkaar gaat plakken!) en zet even aan de kant. LET OP: bewaar een klein kopje (ongeveer 100 ml) pasta water! Deze heb je straks nodig voor de saus.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand)
- Snijd de uien in halve ringen en verwarm twee eetlepels olijfolie in de pan. Zet hierbij het vuur niet te hoog!
- Bak de uien in de olie tot ze zacht zijn en glazig zien.
- Voeg nu de knoflook toe aan de uien en bak een minuutje of twee mee.
- Voeg nu de tomato frito en alle kruiden toe aan de pan en laat de smaken een paar minuten goed samenkomen.
- Voeg nu de wokgarnalen en de parmezaanse kaas toe aan de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten goed door. Voeg ondertussen ook een beetje pasta water toe.
- Voeg na 5 minuten de kookroom toe en laat deze een paar minuten meekoken. Je kunt al snel hierna de macaroni toevoegen. Bak deze mee op laag vuur totdat de macaroni goed warm en bedekt met saus is.
- Pak een grote ovenschaal (of meerdere kleintjes) en leg er een laag van de macaroni in (tot de helft van de ovenschaal). Leg hierbovenop een dunne laag geraspte mozarella en vervolgens nog een laag macaroni. Sluit af met een dikke laag geraspte mozarella en leg de ovenschaal(tjes) in de oven voor 10-15 of totdat de mozarella goed gesmolten en gebruind is.
- Garneer het gerecht met wat verse peterselie en nog meer parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Geef een reactie