• Cart
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact
  • Winkel
  • Winkelwagen
  • Afrekenen
  • Mijn account

Diner, Recepten, Vis

Cheesy Shrimp Macaroni

april 2, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Kaas Cheese Cheesy Garnalen Shrimp Macaroni

Heb jij weleens ook zo’n trek in comfort food met lekker veel kaas? Dan is dit het recept waarvan je niet wist dat je ernaar opzoek was! Deze romige pasta met garnalen en lekker veel (verschillende soorten) kaas is niet alleen errug lekker maar ook best makkelijk te maken!

P.S. Houdt jij niet zo van garnalen? Je kunt ze makkelijk omruilen voor kip! Marineer dan wel even de kip met alle kruiden en bak deze vooraf even goudbruin. Yum!

Kaas Cheese Cheesy Garnalen Shrimp Macaroni
Recept afdrukken

Cheesy Shrimp Macaroni

Ingrediënten

  • 400 gram wokgarnalen knoflooksmaak
  • 400 gram macaroni
  • 200 gram geraspte mozarella
  • 250 ml tomato frito
  • 150-200 ml kookroom of slagroom
  • 2 stuk rode ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 snufje zout

Garnering

  • fijngehakte verse platte peterselie
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de macaroni in zout water met olijfolie (olijfolie is belangrijk zodat het tijdens het wachten minder tegen elkaar gaat plakken!) en zet even aan de kant.
    LET OP: bewaar een klein kopje (ongeveer 100 ml) pasta water! Deze heb je straks nodig voor de saus.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand)
  • Snijd de uien in halve ringen en verwarm twee eetlepels olijfolie in de pan. Zet hierbij het vuur niet te hoog!
  • Bak de uien in de olie tot ze zacht zijn en glazig zien.
  • Voeg nu de knoflook toe aan de uien en bak een minuutje of twee mee.
  • Voeg nu de tomato frito en alle kruiden toe aan de pan en laat de smaken een paar minuten goed samenkomen.
  • Voeg nu de wokgarnalen en de parmezaanse kaas toe aan de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten goed door. Voeg ondertussen ook een beetje pasta water toe.
  • Voeg na 5 minuten de kookroom toe en laat deze een paar minuten meekoken. Je kunt al snel hierna de macaroni toevoegen. Bak deze mee op laag vuur totdat de macaroni goed warm en bedekt met saus is.
  • Pak een grote ovenschaal (of meerdere kleintjes) en leg er een laag van de macaroni in (tot de helft van de ovenschaal). Leg hierbovenop een dunne laag geraspte mozarella en vervolgens nog een laag macaroni. Sluit af met een dikke laag geraspte mozarella en leg de ovenschaal(tjes) in de oven voor 10-15 of totdat de mozarella goed gesmolten en gebruind is.
  • Garneer het gerecht met wat verse peterselie en nog meer parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Related Posts

Taquito
Taquito’s
Smoothie Recept: “Pink Princess”
Bowl met flespompoen, spruitjes, falafel, paralcouscous en gegrilde aardappelen
Healthy Winter Bowl
Next Post:
Broodje hete kip
Previous Post:
Chocolade Twisterbroodjes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Summer salmon bowl

inDiner, Recepten, Vis

Hoe mijn moeders gerechten mij nog steeds raken

inLifestyle

hungry mom snack: een droge rijstwafel als tussendoortje is verleden tijd

inLifestyle, My Favorites, Recepten

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.