augustus 16, 2022
Wat eten jullie het liefst met warm weer? Geef mij maar lekker iets kouds! Ik begon begin deze zomer
met het eten van salades en nu ben ik overgestapt naar de bowls: pokébowls, burritobowls,
pastabowls en vandaag deze delicious (vegan!) bulgurbowl!
Chickpea Bulgur Bowl
Ingrediënten
Bulgur
- 150 gram bulgur
- 300 ml kokend water
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zwarte peper
Kikkererwten
- 150 gram kikkererwten uit blik
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl uienpoeder
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 1 tl oregano
Toppings
- tomaat
- avocado
- komkommer
- paprika
- rode ui
- verse peterselie
- limoen(sap)
Yoghurt Saus
- 3 el vegan yoghurt
- 3 el sweet chilli saus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
- Mix de bulgur met de olijfolie en de kruiden en giet daar het kokende water overheen. Dek af met een bord.
- Was de kikkererwten en maak ze goed droog. Het is belangrijk dat de kikkererwten goed droog zijn!
- Mix de kikkererwten met de olijfolie en alle kruiden en mix goed door elkaar totdat alle erwten goed bedekt zijn met kruiden.
- Plaatse de kikkererwten voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven. Mix ze halverwegen het bakken even.
- Snijd alle groenten in de gewenste vorm en maak het sausje door vegan yoghurt (ik heb zelf kokosyoghurt gebruikt) te mixen met sweet chilli saus.
- Bouw de bowl met de bulgur, kikkererwten en alle gewenste toppings.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie