• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Lunch, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Chickpea Bulgur Bowl

augustus 16, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat eten jullie het liefst met warm weer? Geef mij maar lekker iets kouds! Ik begon begin deze zomer
met het eten van salades en nu ben ik overgestapt naar de bowls: pokébowls, burritobowls,
pastabowls en vandaag deze delicious (vegan!) bulgurbowl!

Chickpea Bulgur Bowl
Recept afdrukken

Chickpea Bulgur Bowl

Ingrediënten

Bulgur

  • 150 gram bulgur
  • 300 ml kokend water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl zwarte peper

Kikkererwten

  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl oregano

Toppings

  • tomaat
  • avocado
  • komkommer
  • paprika
  • rode ui
  • verse peterselie
  • limoen(sap)

Yoghurt Saus

  • 3 el vegan yoghurt
  • 3 el sweet chilli saus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
  • Mix de bulgur met de olijfolie en de kruiden en giet daar het kokende water overheen. Dek af met een bord.
  • Was de kikkererwten en maak ze goed droog. Het is belangrijk dat de kikkererwten goed droog zijn!
  • Mix de kikkererwten met de olijfolie en alle kruiden en mix goed door elkaar totdat alle erwten goed bedekt zijn met kruiden.
  • Plaatse de kikkererwten voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven. Mix ze halverwegen het bakken even.
  • Snijd alle groenten in de gewenste vorm en maak het sausje door vegan yoghurt (ik heb zelf kokosyoghurt gebruikt) te mixen met sweet chilli saus.
  • Bouw de bowl met de bulgur, kikkererwten en alle gewenste toppings.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Huisgemaakte Eiersalade
Vega(n) Quinoa Salade
Vega(n) Quinoa Salade
Kip met kokosrijst
Next Post:
Marokkaanse Kefta Burger
Previous Post:
Dorade ovenschotel

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy