juni 10, 2022
Laatst deelde ik via IG story dat er een tijd was dat ik absoluut geen fan was van granola. Ik snapte de hype niet want telkens als ik granola kocht uit de supermarkt smaakte het gewoon niet lekker! Totdat ik een keer toevallig homemade granola had geproefd bij een koffiezaakje. Toen dacht ik WOW! Dit wil ik elke dag 😂! Toen ben ik maar zelf gaan experimenteren. En nu heb ik de allerlekkerste (en supergezonde) granola in huis!
En het beste van dit recept is dat je dus geen weegschaal nodig hebt. Gebruik gewoon een maatbeker of een glas van 250 ml ❤️ Ik ben zelf namelijk helemaal geen fan van het wegen 🙊 Gebruiken jullie liever maatbekers of wegen jullie liever tijdens het koken/bakken?
Homemade Granola
Ingrediënten
- 750 ml Grove Havervlokken
- 250 ml Ongezouten Notenmix
- 125 ml Pecannoten (ongezouten)
- 125 ml Zaden en pittenmix
- 2 tl Kaneel
- snufje Zout
- 125 ml Ahornsiroop
- 125 ml Gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel Kokosrasp
- 100 gram chocolade druppels puur
- 1 tl vanille extract of vanille siroop optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven onderstand).
- Mix eerst alle droge ingrediënten met elkaar. Dit zijn de grove havervlokken, notenmix, pecannoten, zaden en pittenmix, kaneel en het snufje zout. Let op: voeg de kokosrasp en de chocoladedruppels nog niet toe!
- Mix deze ingrediënten allemaal goed met elkaar.
- Voeg nu de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie en eventueel de vanille siroop of vanille extract toe. Mix ook dit goed met elkaar!
- Bak een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
- Strooi nu de rauwe granola over de bakplaat en verspreid deze goed over de plaat.
- Plaats de granola in de oven voor +/- 15 minuten.
- Haal nu de granola uit de oven en mix even door elkaar.
- Plaats de granola nogmaals in de oven voor +/- 20 minuten.
- Haal de granola uit de oven en laat deze compleet (!!) afkoelen. Dit is belangrijk zodat de chocolade die je hierna toe gaat voegen niet gaat smelten.
- Wanneer de granola goed is afgekoeld voeg je de kokosrasp en de chocoladedruppels toe. Let hierbij goed op dat de granola helemaal is afgekoeld! Anders smelt de chocolade.
- Eet de granola met fruit, yoghurt, melk of chiapudding. Eet smakelijk!
Geef een reactie