Afgelopen week was het zó druk thuis en op het werk dat ik mezelf erop betrapte heel slecht te eten. Ik besloot daarom even na te denken over iets wat snel te maken is en ook goed vullend is. Ik hoefde niet lang na te denken en ben voor deze cous cous bowl gegaan. Ik deelde hem met jullie op Instagram en er werd massaal naar het recept gevraagd! Hierbij, speciaal voor jullie het recept.
Deze couscous salade is de perfecte lunch voor de zomer. Hij is makkelijk te maken en hij staat binnen een half uurtje op tafel. Heb je een drukke dag achter de rug en wil je iets makkelijks voor het avondeten? Deze Couscous Bowl is ook heerlijk om ’s avonds te eten! Lekker, makkelijk en snel.. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij dit best vaak eten thuis!
Couscous Bowl met Pittige Kip
Ingrediënten
Couscous
- 200 gram couscous
- 350 ml kokend water
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kipkruiden
Aubergine salsa
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk aubergine klein
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk rode puntpaprika
- 125 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepels zout
- 1,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel komijn
- 1 theelepel chillivlokken meer of minder naar smaak
- 175 gram tomato frito
Pittige Kip
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kipkruiden pikant
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel zwarte peper
Extra Toppings (optioneel)
- 125 gram cherrytomaatjes
- 0,5 stuk komkommer
Youghurt sausje
- 5 eetlepels Turkse Yoghurt Griekse Yoghurt kan ook, maar dan wordt je sausje wat meer vloeibaar.
- 2 theelepels chillivlokken
- 2 theelepels gedroogde munt
Instructies
Kip Marineren
- Was de kipfilet met azijn en citroen en snij hem in middelgrote repen/blokken.
- Voeg de olijfolie en alle kruiden (ook de knoflook) in een kom en mix dit goedje totdat er geen klontjes meer in de marinade zitten.
- Voeg de kip aan de marinade en dek deze af. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer je de kip laat marineren hoe beter!
Couscous
- Mix de couscous, het zout en de kruiden goed door elkaar.
- Voeg het kokend water toe aan de couscous en roer alles even goed door. Dek de kom af met een bord.
Aubergine Salsa
- Snij alle groenten in kleine blokjes.
- Verwarm de olie.
- Voeg alle groenten toe aan de hete olie en bak ze totdat ze glazig zien en ongeveer voor de helft in volume zijn afgenomen. Voeg tijdens het bakken ook het teentje knoflook toe.
- Als de groenten goed gebakken zijn voeg je de tomato frito toe en mix je dit goed door elkaar. Laat dit ongeveer een minuutje of 2 meebakken.
- Voeg nu alle kruiden toe. Mix dit goed door elkaar en laat de salsa 5 à 10 minuten bakken met de deksel op de pan. Roer het mengsel af en toe even goed door.
- Voordat je het vuur uit zet kun je even proeven. Extra kruiden (zoals bijvoorbeeld zout en chillivlokken) toevoegen naar smaak.
Kip Grillen/Bakken
- Bak of grill de kip goudbruin in een grill- of koekenpan. Let erop dat je hier geen olie in de pan doet! Er zit al meer dan genoeg olie in de marinade. TIP: Je kunt kip ook grillen in een koekenpan. Leg de stukjes kip één voor één in de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin. Het is wel handig dat je hiervoor de kip wat groter snijdt (anders duurt het heel lang).
Yoghurtsausje
- Mix de Turkse Yoghurt met de gedroogde munt en chillivlokken goed door tot de kruiden goed verdeeld is in de yoghurt.
De Cous Cous Bowl Bouwen
- Voeg eerst een laagje cous cous toe aan de kom. Hoe je hierna de bowl gaat bouwen is helemaal aan jou. Je sluit de bowl af met het Yoghurtsausje.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie