april 26, 2022
Kunnen jullie geloven dat deze (halve) Marokkaan gewoon geen traditionele couscous lust? Zou je niet zeggen aangezien ik couscous (de graansoort) heerlijk vind in salades en andere gerechten. En vandaag heb ik weer een heerlijk couscous-receptje voor jullie! Deze couscous met geroosterde groenten en lekker pittige kip harissa is de perfecte lichte maar toch vullende maaltijd voor Iftar. We loved it!
Wat is jullie favoriete couscous gerecht?
Couscous met geroosterde groenten en kip harissa
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Cous Cous
- 200 gram cous cous
- 0,5 theelepel zout
- 1 theelepel cajun kruiden
- 350 ml gekookt water
- 1 eetlepel verse platte peterselie fijngehakt
Gegrilde groenten
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel chillivlokken
- 0,5 stuk courgette
- 0,5 stuk aubergine
- 2 stuks rode ui
- 4 stuk tomaten
- 1 theelepel knoflookpoeder
Kip Harissa
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel komijn
- 1 theelepel peterselie
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel harissa
- 0,5 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel paprikapoeder
- 50 ml water
Instructies
Kip Marineren
- Was de kipfilet met azijn en citroen en snijd vervolgens in blokjes.
- Maak de marinade door de olijfolie, alle kruiden en de harissa met elkaar te mixen.
- Voeg de kip toe aan de marinade en mix goed met elkaar. Laat voor minimaal een uurtje marineren.
Cous cous
- Weeg de couscous af en voeg daar de olijfolie, cajun kruiden en zout aan toe. Giet vervolgens 350 ml heet water over de couscous heen, roer snel even door en dek af met een bord.
Geroosterde groenten
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder stand).
- Snijd alle groenten in de gewenste vorm en verdeel over een bakplaat.
- Voeg de olijfolie en alle kruiden toe aan de groenten.
- Zet de bakplaat met groenten in het midden van de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.
Cous Cous
- Hak een handjevol verse peterselie fijn.
- Maak de cous cous los met een vork en voeg daar de gehakte peterselie aan toe.
Kip Harissa
- Bak de kip goed gaar in een koekenpan of hapjespan. Wanneer de kip goudbruin ziet voeg je wat water toe en laat je dit meekoken tot je een lekker dik sausje krijgt.
- Pak een kom en begin met een laag couscous, vervolgens een laag gegrilde groente en erbovenop de kip en het harissa sausje.
- Dit gerecht heeft geen extra saus nodig maar mocht je toch een fris sausje erbij willen maken ga dan voor dit yoghurtsausje: 3 eetlepels yoghurt met 1 theelepel munt en 1 theelepel chillivlokken!
Geef een reactie