december 13, 2024
Als je mij naar de criteria van een geslaagd recept vraagt deze dagen dan zeg ik: lekker, makkelijk, voedzaam & binnen 20 minuutjes op tafel! En dat is precies wat dit recept inhoudt 😍 Omdat we gebruik maken van de meest basic ingrediënten is de kans ook nog eens groot dat je alles al in huis hebt en kun je vanavond al gaan smullen van deze heerlijke romige pasta!
Creamy Spinazie Pasta
Lekker, makkelijk en binnen 20 minuten op tafel!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 400-500 gram pasta
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram spinazie a la crème diepvries
- 1 stuk rode ui
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels kruiden roomkaas
- 50 ml melk
- 1/2 stuk groentenbouillonblokje
optioneel
- chillivlokken
- cherrytomaatjes
- eiwitbron zoals zalm, garnalen of kip
Instructies
- Kook de pasta in water met zout en 1 eetlepel olijfolie.
- Snipper de ui (of snijd hem in halve ringen) en bak deze in 2 eetlepels olijfolie met wat zout totdat de uitjes zacht zijn.
- Los een half bouillonblokje op in 50 ml kokend pastavocht.
- Voeg de spinazie a la crème en het opgeloste bouillonblokje toe aan de uitjes.
- Voeg vervolgens de kruidenroomkaas en roer goed door elkaar totdat de roomkaas is opgenomen in de saus. Is de saus iets te dik? Voeg melk toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.
- Voeg de pasta toe aan de saus en mix deze goed met elkaar. Voeg als laatste de citroensap toe.
- Wil je cherrytomaatjes of een eiwitbron toevoegen? Bak deze dan in een aparte koekenpan met kruiden naar wens. Bak eerst de eiwitbron gaar en voeg als laatst cherrytomaatjes toe en zet op hoog vuur.
Geef een reactie