oktober 9, 2022
Een paar weken terug heb ik met jullie het recept gedeeld van mijn mama’s heerlijke Dorade op zijn Marokkaans (een heel lekker recept met super veel groenten) en die is toen heel goed in de smaak gevallen! Nu heb ik iets wat ik zelf een stuk lekkerder vind en wat ook veel makkelijker te maken is! Dorade gebakken in een pakketje (de betekenis van “en papillotte”) met daarbij aardappeltjes uit de oven. Hier gaan jullie echt van smullen!
Nu weet ik dat verse vis, en dan vooral een hele vis, heel intimiderend kan zijn om te bereiden. Maar met dit recept ben je echt binnen 10 minuutjes klaar met voorbereiden en dat is inclusief de aardappelen! Het enige waar je dan op moet wachten is de oven..
Dorade en Papillotte
Porties: 2 Personen
Ingrediënten
Dorade
- 1 stuk Dorade schoon (ingewanden eruit, vinnen eraf etc)
- Olijfolie
- 2 tl Rozemarijn
- 0,5 tl Thijm
- 1 tl Zout
Aardappelen uit de oven
- 400 gram Aardappelen met schil
- 1 tl Zout
- Olijfolie
Garnering
- 0,5 stuk Citroen
- 2 el Verse platte peterselie fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onderstand).
- Was de vis goed en haal eventueel de ingewanden eruit. Dat laatste kun je ook door de visboer laten doen (dit raad ik ook zeker aan!).
- Snijd 3 strepen aan beide kanten van de vis.
- Pak wat bakpapier en leg daar de vis op. Gooi een volle scheut olijfolie over de vis en masseer deze goed in de vis. Strooi vervolgens de thijm en rozemarijn over de vis en pak de vis in het bakpapier waar deze op ligt.
- Sluit het pakketje goed af (je kunt er eventueel nog aluminiumfolie overheen doen om hem nog beter dicht te krijgen) en leg in de oven. Zet de timer op 20 minuten.
- Was u de aardappelen met schil goed en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Dep deze goed droog met wat keukenpapier en zet ze in een ruime ovenschaal (de aardappelen moeten niet op elkaar liggen maar naast elkaar wanneer deze de oven in gaan).
- Gooi er een scheutje olijfolie bij en een theelepel zout. Mix goed door elkaar.
- Als de timer van 20 minuten gegaan is zet je de ovenschaal waar de vis in zit helemaal onderin de oven. De ovenschaal met de aardappelen zet je in het midden van de oven. Zet nu de timer op 30 minuten.
- Wanneer de vis uit de oven komt laat je het even een paar minuten rusten.
- Snijd de peterselie fijn en mix deze met de aardappelen en serveer op een langwerpig bord.
- Snijd vervolgens 2 plakjes van de halve citroen en zet deze apart.
- Pak de vis rustig uit en pers er wat van de overgebleven halve citroen overheen. Leg deze vervolgens ook op het langwerpige bord en leg er nog twee extra plakjes citroen overheen.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie