• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Dorade en papillotte

oktober 9, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een paar weken terug heb ik met jullie het recept gedeeld van mijn mama’s heerlijke Dorade op zijn Marokkaans (een heel lekker recept met super veel groenten) en die is toen heel goed in de smaak gevallen! Nu heb ik iets wat ik zelf een stuk lekkerder vind en wat ook veel makkelijker te maken is! Dorade gebakken in een pakketje (de betekenis van “en papillotte”) met daarbij aardappeltjes uit de oven. Hier gaan jullie echt van smullen!

Nu weet ik dat verse vis, en dan vooral een hele vis, heel intimiderend kan zijn om te bereiden. Maar met dit recept ben je echt binnen 10 minuutjes klaar met voorbereiden en dat is inclusief de aardappelen! Het enige waar je dan op moet wachten is de oven..

Dorade aardappelen oven
Recept afdrukken

Dorade en Papillotte

Servings: 2 Personen

Ingrediënten

Dorade

  • 1 stuk Dorade schoon (ingewanden eruit, vinnen eraf etc)
  • Olijfolie
  • 2 tl Rozemarijn
  • 0,5 tl Thijm
  • 1 tl Zout

Aardappelen uit de oven

  • 400 gram Aardappelen met schil
  • 1 tl Zout
  • Olijfolie

Garnering

  • 0,5 stuk Citroen
  • 2 el Verse platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onderstand).
  • Was de vis goed en haal eventueel de ingewanden eruit. Dat laatste kun je ook door de visboer laten doen (dit raad ik ook zeker aan!).
  • Snijd 3 strepen aan beide kanten van de vis.
  • Pak wat bakpapier en leg daar de vis op. Gooi een volle scheut olijfolie over de vis en masseer deze goed in de vis. Strooi vervolgens de thijm en rozemarijn over de vis en pak de vis in het bakpapier waar deze op ligt.
  • Sluit het pakketje goed af (je kunt er eventueel nog aluminiumfolie overheen doen om hem nog beter dicht te krijgen) en leg in de oven. Zet de timer op 20 minuten.
  • Was u de aardappelen met schil goed en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Dep deze goed droog met wat keukenpapier en zet ze in een ruime ovenschaal (de aardappelen moeten niet op elkaar liggen maar naast elkaar wanneer deze de oven in gaan).
  • Gooi er een scheutje olijfolie bij en een theelepel zout. Mix goed door elkaar.
  • Als de timer van 20 minuten gegaan is zet je de ovenschaal waar de vis in zit helemaal onderin de oven. De ovenschaal met de aardappelen zet je in het midden van de oven. Zet nu de timer op 30 minuten.
  • Wanneer de vis uit de oven komt laat je het even een paar minuten rusten.
  • Snijd de peterselie fijn en mix deze met de aardappelen en serveer op een langwerpig bord.
  • Snijd vervolgens 2 plakjes van de halve citroen en zet deze apart.
  • Pak de vis rustig uit en pers er wat van de overgebleven halve citroen overheen. Leg deze vervolgens ook op het langwerpige bord en leg er nog twee extra plakjes citroen overheen.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Foto van recept romige groentesoep
Romige Groentesoep
Cheesy Knoflookbrood
Healthy Pancakes van Havermout & Banaan
Next Post:
Thaise Zoete Aardappelsoep
Previous Post:
Ovenschotel met pittige kip

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy