Op een of andere manier dacht ik dus altijd dat al die mooie, lekkere gerechten uit mijn jeugd echt supermoeilijk te maken zijn. In mijn hoofd had ik echt het beeld dat mijn moeder en tante’s in Marokko altijd uren in de keuken stonden wanneer deze heerlijke Dorade met groenten uit de oven op tafel verscheen. Volgens mij zaten ze gewoon uren te niksen en te kletsen want deze ovenschotel is echt zó klaar! En het bracht me weer helemaal terug naar mijn jeugd, de vakanties bij mijn oma in Marokko – geweldige herinneringen. Zo happy dat ik ze nu zelf naar boven kan halen door dit gerecht te maken..
Hebben jullie dat ook weleens gehad? Dat je denkt dat iets supermoeilijk te maken is en dat het toch makkelijker blijkt dan dat je dacht? Ben benieuwd welk gerecht dat voor jullie is!
Dorade Ovenschotel
Ingrediënten
- 2 stuks Dorade
- 1 stuk Gele ui in schijfjes gesneden
- 1 stuk Rode ui in schijfjes gesneden
- 1 stuk Zoete aardappel in schijfjes gesneden
- 1 stuk Aardappel in schijfjes gesneden
- 3 stuks Paprika Oranje, Groen & Rood, in schijfjes gesneden
- 1 stuk Rode peper
- 1 stuks Citroen in schijfjes gesneden
- 2 stuks Tomaten in schijfjes gesneden
- 1 stuk Courgette in schijfjes gesneden
- 1 stuk Winterpeen in schijfjes gesneden
Kruiden Marinade
- 20-30 ml water
- 50 ml Olijfolie
- 6 tenen Knoflook fijngeperst
- 1 bosje Verse platte peterselie fijngehakt
- 0,5 eetlepel Paprika
- 2 theelepel Chillivlokken
- 0,5 eetlepel Zout
- 2 theelepels Korianderzaad
- 2 theelepels Rozemarijn
- 0,5 eetlepel Oregano
- 2 theelepels Gember
- 1 stuk citroen citroensap
Instructies
- Snijd alle groenten in schijfjes.
- Maak de marinade door de fijngehakte peterselie, geperste knoflook, olijfolie en alle kruiden met elkaar te mixen.
- Was de vis en maak aan beide kanten 2 of drie diepe snedes in de huid.
- Leg de vis in de marinade en zet even aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht stand).
- Pak een diepe ovenschaal en leg daar alle groenten in. Besprinkel vervolgens met wat zout, peper, chillivlokken en olijfolie en mix alles goed door elkaar.
- Leg nu de vis op de groenten en giet de rest van de marinade over de ovenschotel.
- Leg de citroenschijfjes op de vis en leg de rode peper ernaast.
- Bedek de ovenschaal met een laag bakpapier en vervolgens met een laag aluminiumfolie.
- Leg de ovenschaal voor een uurtje in de voorverwarmde oven.
- Na een uur haal je de aluminiumfolie en bakpapier eraf en laat je alles nog ongeveer 20-30 minuten bakken.
- Serveer met vers (Marokkaans) brood. Eet smakelijk!
Geef een reactie