• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Dorade ovenschotel

augustus 1, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Op een of andere manier dacht ik dus altijd dat al die mooie, lekkere gerechten uit mijn jeugd echt supermoeilijk te maken zijn. In mijn hoofd had ik echt het beeld dat mijn moeder en tante’s in Marokko altijd uren in de keuken stonden wanneer deze heerlijke Dorade met groenten uit de oven op tafel verscheen. Volgens mij zaten ze gewoon uren te niksen en te kletsen want deze ovenschotel is echt zó klaar! En het bracht me weer helemaal terug naar mijn jeugd, de vakanties bij mijn oma in Marokko – geweldige herinneringen. Zo happy dat ik ze nu zelf naar boven kan halen door dit gerecht te maken..

Hebben jullie dat ook weleens gehad? Dat je denkt dat iets supermoeilijk te maken is en dat het toch makkelijker blijkt dan dat je dacht? Ben benieuwd welk gerecht dat voor jullie is!

Dorade oven
Recept afdrukken

Dorade Ovenschotel

Servings: 10 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Dorade
  • 1 stuk Gele ui in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Rode ui in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Zoete aardappel in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Aardappel in schijfjes gesneden
  • 3 stuks Paprika Oranje, Groen & Rood, in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Rode peper
  • 1 stuks Citroen in schijfjes gesneden
  • 2 stuks Tomaten in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Courgette in schijfjes gesneden
  • 1 stuk Winterpeen in schijfjes gesneden

Kruiden Marinade

  • 20-30 ml water
  • 50 ml Olijfolie
  • 6 tenen Knoflook fijngeperst
  • 1 bosje Verse platte peterselie fijngehakt
  • 0,5 eetlepel Paprika
  • 2 theelepel Chillivlokken
  • 0,5 eetlepel Zout
  • 2 theelepels Korianderzaad
  • 2 theelepels Rozemarijn
  • 0,5 eetlepel Oregano
  • 2 theelepels Gember
  • 1 stuk citroen citroensap

Instructies

  • Snijd alle groenten in schijfjes.
  • Maak de marinade door de fijngehakte peterselie, geperste knoflook, olijfolie en alle kruiden met elkaar te mixen.
  • Was de vis en maak aan beide kanten 2 of drie diepe snedes in de huid.
  • Leg de vis in de marinade en zet even aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht stand).
  • Pak een diepe ovenschaal en leg daar alle groenten in. Besprinkel vervolgens met wat zout, peper, chillivlokken en olijfolie en mix alles goed door elkaar.
  • Leg nu de vis op de groenten en giet de rest van de marinade over de ovenschotel.
  • Leg de citroenschijfjes op de vis en leg de rode peper ernaast.
  • Bedek de ovenschaal met een laag bakpapier en vervolgens met een laag aluminiumfolie.
  • Leg de ovenschaal voor een uurtje in de voorverwarmde oven.
  • Na een uur haal je de aluminiumfolie en bakpapier eraf en laat je alles nog ongeveer 20-30 minuten bakken.
  • Serveer met vers (Marokkaans) brood. Eet smakelijk!

Related Posts

Gevulde puntpaprika met groenten rijst en kip
Gevulde Puntpaprika
Ozbek pilavi
Özbek Pilavi
Cajun Rijst met Garnalen
Next Post:
Chickpea Bulgur Bowl
Previous Post:
Animal Style Frietjes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.