juni 25, 2022
Nacho’s betekent voor mij instant gezelligheid! Als vrienden of familie een avondje komen bankhangen dan kan het bijna niet anders dan dat er nacho’s op tafel verschijnen. Het is lekker, snel gemaakt en ziet er prachtig uit op een tafel gevuld met snacks.
Nu eten wij nacho’s vaak als snack maar het is ook een prima bijgerecht bij een lekker barbecue, onderdeel van een avondje Mexicaans eten of gewoon als lekker frisse lunch in je tuin of balkon. Nacho’s kunnen er altijd wel bij!
Ben jij een fan van Nacho’s?
Nachos
Ingrediënten
- 200 gram Tortillachips naar keus
- 200 gram Smeerkaas optioneel: sambal smeerkaas
- 4-5 eetlepels Mango Ananas Salsa naar smaak
- 3-4 eetlepels Guacamole naar smaak
- 1-2 eetlepel zure room naar smaak
- 1 eetlepel verse platte peterselie fijngehakt
Instructies
- Verdeel je tortillachips over een schaal.
- Giet de smeerkaas in een klein schaaltje en verwarm in de magnetron voor ongeveer 30 seconden (of totdat je een vloeibare kaas krijgt).
- Giet de smeerkaas over de tortillachips.
- Verdeel de Mango Ananas Salsa (of een andere salsa) over de tortillachips.
- Verdeel de Guacamole over de tortillachips.
- Plaats 1 of 2 eetlepels zure room op de stapel en verstrooi de fijngehakte peterselie eroverheen.
- Eet smakelijk!
Mango Ananas Salsa
Ingrediënten
- 150 gram mango
- 200 gram ananas
- 10 stuks cherry tomaatjes of 1 grote tomaat
- 0,5 stuk rode paprika
- 1 stuk limoen
- 20 gram verse munt fijngehakt
- 20 gram verse platte peterselie fijngehakt
- 1 stuk rode ui
Instructies
- Snijd alle groente en fruit in zo klein mogelijke blokjes.
- Mix alle groenten en fruit met elkaar.
- Pers de sap van 1 limoen en voeg deze toe aan de salsa.
- Eet smakelijk!
Easy Guacamole
Ingrediënten
- 1 stuk Avocado
- 0,5 stuk Limoen
- 1 theelepel Turkse yoghurt
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 1 snufje knoflookpoeder
- 0,5 theelepel chillivlokken of paprikapoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 3 stuks cherrytomaatjes in kleine blokjes gesneden
Instructies
- Prak eerst de avocado naar wens. Persoonlijk hou ik van een beetje chunky guacamole dus prak ik hem niet helemaal fijn. Als je echt van een romige guacamole houdt kun je hem ook fijnmalen in een keukenmachine of met een blender.
- Voeg de limoensap, Turkse yoghurt en kruiden toe. Mix goed met elkaar.
- Snij de cherrytomaatjes in hele kleine blokjes en voeg deze als laatste toe aan de guacamole.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie