maart 24, 2023
Vandaag heb ik voor jullie de makkelijke versie van een Turkse Streetfood Favorite: Tantuni! Deze versie is lekker snel te maken en gaat er net zo lekker in 🤤 Wil jij dit binnenkort ook op tafel zetten? Het recept vind je hieronder en vergeet me niet te laten weten wat jullie ervan vonden!
Gehakt Tantuni
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt
- 4 stuks Dürüm of tortillawraps
- 2-4 teentjes Knoflook
- 1,5 eetlepel Olijfolie
- 1 tl Komijnpoeder
- 0,5 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 el Tomatenpuree of (pittige) peperpuree
- 1 tl Zout
- 1 snufje Zwarte Peper
- 50 ml Water
Bijgerechten
- 3 stuks Tomaten
- 2 stuks Rode ui
- 1 tl Sumak
- 1 snufje Zout
- 1 bosje Verse platte peterselie
- 1 stuk Citroen
Instructies
- Verwarm de olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Pers de knoflook en voeg deze samen met de kruiden toe aan het gehakt. Bak deze een paar minuten mee.
- Voeg nu ook de tomaten (of peper) puree toe. Bak deze even mee en voeg dan 50 ml warm water toe. Bak even goed totdat het water is ingedikt tot een sausje.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, de uien in halve ringen en de citroen in partjes. De peterselie hak je vervolgens fijn. Zet deze (in aparte schaaltjes) aan de kant.
- De rode uitjes marineer je door er de sumak en een snufje zout aan toe te voegen.
- Serveer het gehakt in een dürüm/tortillawrap en voeg daar de bijgerechten die je het lekkerst vindt daaraan toe. Sprinkel er ook wat citroensap overheen voor die extra touch.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie