maart 9, 2023
Gevulde Puntpaprika
Salaam alaykom! Het heeft eventjes geduurd maar ik ben net op tijd voor de Ramadan weer terug met nieuwe recepten. Het fijne aan dit recept is dat je heel makkelijk leftover rijst kan gebruiken waardoor je supersnel klaar kan zijn en je verspilling tegen kan gaan (want als je een beetje zoals mij bent maak jij ook altijd veel teveel rijst). Ook kun je enorm variëren met de groenten! Ik heb hier ui en paprika gebruikt maar het is ook heerlijk met courgette, sperziebonen of doperwten. Wanneer ga jij dit heerlijke recept maken?
Gevulde Puntpaprika
Heerlijke zoete puntpaprika gevuld met rijst, groenten en kip.
Ingrediënten
- 500 gram Kipfilet of kippendijfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel ketjap manis of soja saus
- 3 tenen knoflook of 1,5 tl gehakte knoflook
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 3 stuks puntpaprika
- 2 stuks (rode) ui
Rijst
- 250 gram rijst je kunt ook leftover rijst gebruiken
- zout naar smaak
Instructies
- Was de kip met azijn en citroen en snijd in kleine blokjes.
- Marineer de kip door 2 eetlepels olijfolie, de paprikapoeder, peterselie, uienpoeder, zwarte peper, zout, ketjap manis en knoflook goed met de kip te mixen. Zet deze even aan de kant en laat hem zo lang mogelijk marineren.
- Was de puntpaprika's, snijd 2 paprika's doormidden en haal alle extra vruchtvlees en pitjes eruit.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Je kunt ook overgebleven rijst van de dag ervoor gebruiken, als je dat hebt kun je deze stap overslaan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de halve paprika's op de bakplaat, smeer in met wat olijfolie (1el) en besprinkel met wat zout, peper en oregano.
- Leg de puntpaprika's voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak de kip goudbruin in een grote koekepan/wok.
- Snijd de ui in schijfjes en 1 puntpaprika in kleine blokjes.
- Zodra de kip goed gaar is haal je deze in de pan (let erop dat je de sappen wel in de pan laat). Je kunt eventueel extra olie toevoegen maar dit hoeft vaak niet.
- Voeg de uitjes toe en laat een paar minuten bakken totdat ze zacht zijn. Voeg daarna ook de gesneden paprika toe. TIP: Je kunt hier ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld courgette of sperziebonen.
- Als alle groenten goed gaar zijn voeg je de gekookte rijst toe en bak je deze mee voor ongeveer 5 tot 10 minuutjes.
- Vul de gegrilde halve paprika royaal met de rijst met kip en garneer met wat verse munt of peterselie en een heerlijk fris yoghurtsausje (knoflooksaus is ook erg lekker hierbij).
- Eet smakelijk!
Geef een reactie