• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Kip, Recepten

Gevulde Puntpaprika

maart 9, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Gevulde Puntpaprika

Salaam alaykom! Het heeft eventjes geduurd maar ik ben net op tijd voor de Ramadan weer terug met nieuwe recepten. Het fijne aan dit recept is dat je heel makkelijk leftover rijst kan gebruiken waardoor je supersnel klaar kan zijn en je verspilling tegen kan gaan (want als je een beetje zoals mij bent maak jij ook altijd veel teveel rijst). Ook kun je enorm variëren met de groenten! Ik heb hier ui en paprika gebruikt maar het is ook heerlijk met courgette, sperziebonen of doperwten. Wanneer ga jij dit heerlijke recept maken?

Gevulde puntpaprika met groenten rijst en kip
Recept afdrukken

Gevulde Puntpaprika

Heerlijke zoete puntpaprika gevuld met rijst, groenten en kip.

Ingrediënten

  • 500 gram Kipfilet of kippendijfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel ketjap manis of soja saus
  • 3 tenen knoflook of 1,5 tl gehakte knoflook
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 3 stuks puntpaprika
  • 2 stuks (rode) ui

Rijst

  • 250 gram rijst je kunt ook leftover rijst gebruiken
  • zout naar smaak

Instructies

  • Was de kip met azijn en citroen en snijd in kleine blokjes.
  • Marineer de kip door 2 eetlepels olijfolie, de paprikapoeder, peterselie, uienpoeder, zwarte peper, zout, ketjap manis en knoflook goed met de kip te mixen. Zet deze even aan de kant en laat hem zo lang mogelijk marineren.
  • Was de puntpaprika's, snijd 2 paprika's doormidden en haal alle extra vruchtvlees en pitjes eruit.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Je kunt ook overgebleven rijst van de dag ervoor gebruiken, als je dat hebt kun je deze stap overslaan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de halve paprika's op de bakplaat, smeer in met wat olijfolie (1el) en besprinkel met wat zout, peper en oregano.
  • Leg de puntpaprika's voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak de kip goudbruin in een grote koekepan/wok.
  • Snijd de ui in schijfjes en 1 puntpaprika in kleine blokjes.
  • Zodra de kip goed gaar is haal je deze in de pan (let erop dat je de sappen wel in de pan laat). Je kunt eventueel extra olie toevoegen maar dit hoeft vaak niet.
  • Voeg de uitjes toe en laat een paar minuten bakken totdat ze zacht zijn. Voeg daarna ook de gesneden paprika toe. TIP: Je kunt hier ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld courgette of sperziebonen.
  • Als alle groenten goed gaar zijn voeg je de gekookte rijst toe en bak je deze mee voor ongeveer 5 tot 10 minuutjes.
  • Vul de gegrilde halve paprika royaal met de rijst met kip en garneer met wat verse munt of peterselie en een heerlijk fris yoghurtsausje (knoflooksaus is ook erg lekker hierbij).
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Kruidige rijst
Kokos Makronen
Creamy Shrimp Pasta
Knoflook Chilli Pasta met Garnalen
Next Post:
Arabishe Shawarma
Previous Post:
Healthy Winter Bowl

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.