Ben jij niet zo’n fan van standaard havermout met melk/yoghurt in een bowl? Mix alles bij elkaar in de blender en maak er heerlijke pancakes van! In het recept hieronder kun je precies lezen hoe dat moet.
Het recept kun je zelf zo gezond (of ongezond!) maken als jij dat wilt. Als jij ervoor kiest om met het onderstaande recept precies te volgen (inclusief 1 zakje vanillesuiker) betekent dat dat je maar 110,5 kcal per pancake krijgt. Zo kun je lekker genieten zonder je schuldig te voelen. Houd jij toch van lekkere zoete pancakes? Dan kan je ervoor kiezen om een extra zakje vanillesuiker toe te voegen, of je serveert de pancakes met lekker veel stroop. En guess what: zelfs dan hoef jij je niet schuldig te voelen. Deze pancakes zitten namelijk boordevol eiwitten, goede koolhydraten en lekkere vitamientjes!
Havermout-Banaan Pancakes
Equipment
- Blender
Ingrediënten
- 110 gram Havermout
- 2 rijpe Bananen
- 200 ml Halfvolle Melk alternatief: Amandelmelk/Kokosmelk
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel alternatief: Speculaas/Koekkruiden
- 1 zakje vanillesuiker optioneel
- 25 gram Havermout extra toevoegen aan het beslag
- 1/2 zakje Bakpoeder
- bakspray, boter of olijfolie om de pan in te vetten
Instructies
- Voeg de 110 gram havermout, bananen, eieren, kaneel, vanillesuiker en melk toe in de blender en mix alles bij elkaar tot een glad en dik beslag.
- Giet het beslag in een kom en voeg er ongeveer 25 gram grof havermout aan toe om een beetje structuur in je beslag te krijgen.
- Voeg ook de bakpoeder toe aan je beslag en roer het even goed door zodat de bakpoeder en de havermout goed opgenomen zijn in het beslag.
- Vet de pan in met boter, olijfolie of een bakspray en giet het beslag met een grote lepel in de kom. Je kunt met de lepel voorzichtig de pancakes een vorm geven.
- Bak beide kanten van de pancake goudbruin. Dek de gebakken pancakes af met een theedoek tot je ze gaat serveren.
- Serveer de pancakes met stroop, poedersuiker, pecannoten, walnoten en/of vers fruit.
Geef een reactie