juni 4, 2021
Deze eiersalade brengt me helemaal terug naar mijn middelbare schooltijd! Ik was altijd zo happy als ik deze eiersalade op mijn brood aantrof 🎉 nu ben ik (soort van) extra en eet ik het met zalm, komkommer, avocado en/of rucola op een cracker of in een versgebakken pistoletje 🤤
Als je dit recept uitprobeert wil je nooit meer eiersalade uit de winkel! Laat je me in de reacties weten wat je
Homemade Eiersalade
Ingrediënten
- 5 stuks eieren maat M
- 2 eetlepels mayonaise bijv. Calvé Yofresh
- 1 theelepel Franse mosterd
- 1 eetlepel bieslook gedroogd
- 0,5 theelepel kerriekruiden
- 1 snufje knoflookpoeder
- 1 snufje zout
- 1 snufje zwarte peper
Instructies
- Haal de eieren een half uur voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Breng nu een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt zet je de eieren zachtjes in de pan en zet je het vuur wat zachter. Laat de eieren ongeveer 10-11 minuten koken.
- Spoel de eieren vervolgens af met koud water zodat het kookproces stopt. Laat de eieren vervolgens volledig afkoelen.
- Snijd de afgekoelde eieren in blokjes. Voeg hieraan de mayonaise, mosterd, bieslook en alle kruiden toe en roer dit goed door elkaar.
- Je kunt deze eiersalade +/- 4 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie