maart 7, 2022
Het is bijna Ramadan! En eerlijk: Ik kan niet wachten – daarom ben ik vorige week al begonnen met vasten 😜 .. Nu ik volop in de Ramadan vibes zit vraag ik mezelf toch wel af.. Hoe maken jullie het jezelf gemakkelijk in de keuken (tijdens de Ramadan)? Diegene die mijn Instagram in de haten houden weten mijn hack al!
Hieronder het recept van de kip pesto stokbrood pizza – jullie konden niet wachten dus ben meteen achter de computer gedoken om het recept uit te schrijven. Laat in de reacties weten of jullie het recept hebben geprobeerd en of hij geslaagd is!
Kip Marinade
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel oregano
- 0,5 theelepel zout extra zout naar smaak
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel tomaat mozarella kruiden optioneel
Instructies
- Mix eerst de olie met alle kruiden en voeg dan de kipblokjes toe.
- Dek goed af en laat minimaal een uur marineren (in de koelkast).
Kip Pesto Stokbrood Pizza
Ingrediënten
- 1 stuk Stokbrood om af te bakken
- 150 gram Tomato frito
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel oregano of italiaanse kruiden
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 snufje cayennepeper optioneel
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 150 gram gebakken kip Zie kipmarinade recept
- 1 stuk Mozzarella +/- 100 gram, in plakken gesneden
- 0,5 stuk paprika in kleine blokjes gesneden
- 0,5 stuk rode ui in kwart ringen gesneden
- 4 theelepels groene pesto
Instructies
- Verwarm de oven op 220 graden (boven onder), of zoals aangegeven op de verpakking van afbakstokbrood.
- Mix de tomato frito met de kruiden.
- Snijd de stokbrood door midden.
- Bedek beide helften royaal met het tomato frito sausje.
- Voeg per halve stokbrood twee theelepels pesto toe en smeer deze een klein beetje uit.
- Voeg de paprika en de ui toe en vervolgens de gebakken kip.
- Bedek vervolgens met wat plakken mozzarella en bestrooi met nog wat oregano of italiaanse kruiden.
- Bak de stokbroden voor +/- 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie