december 8, 2021
Kipspiesjes uit de Oven
Zal ik jullie eens een geheimpje verklappen? Dit recept gebruik ik zó vaak als ik visite verwacht! De reden is namelijk dat ik de kip al een avond van tevoren laat marineren. De dag dat ik visite verwacht hoef ik alleen nog maar de kip op een stokkie te zetten en in de oven te stoppen. Hij heeft maar 20 minuutjes nodig in de oven. Ideaal dus 🙌🏻
En nog een sausgeheimpje: het sausje dat hier perfect bij past maak je door gelijke delen yoghurt en mayo te mixen met een beetje sambal! 🤤
Kipspiesjes uit de oven
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 500 gram Kipdijfilet
- 100 gram Griekse Yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel komijn
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel kurkuma
- 2 teentjes knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel verse platte peterselie fijngehakt
Instructies
- Was de kipdijfilet en snijd in stukjes.
- Pak een grote kom en mix daarin de yoghurt met een eetlepel olijfolie en alle in de ingredientenlijst genoemde kruiden.
- Voeg de kip toe aan de grote kom met yoghurtmarinade en mix goed door elkaar.
- Dek de kom goed af en laat minstens 4 uur marineren in de koelkast.
- Pak een grote kom met water en laat de satéstokjes minimaal 30 minuten in water weken.
- Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onder stand)
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en verdeel deze over de stokjes. Je kunt eventueel tussen elk kipstukje ook een stukje ui of een stukje paprika prikken.
- Leg de kip op een braadslede of in een ovenschaal en plaats deze voor 15 minuten in de oven.
- Haal de kip uit de oven en draai de stokjes even om. Plaats vervolgens weer voor ongeveer 5 a 7 minuten in de oven tot de kip goudbruin ziet.
- Serveer met een frisse salade, een yoghurtsausje en wat vers brood!
Geef een reactie