september 28, 2023
De eerste keer dat ik deze kipvleugels uit de oven maakte kwamen mijn schoonzusjes bij ons eten. Zij vonden het zó lekker dat ik het recept diezelfde avond heb uitgeschreven 🙈 Dit recept is namelijk IDEAAL als je eters over de vloer krijgt of moet koken na een hele dag werken. Je kunt namelijk de vleugeltjes de avond van tevoren al in de marinade te zetten en dan hoeven ze alleen nog in de oven. Superlekker met groenten, aardappeltjes, een frisse salade of rijst. Je kunt er alle kanten mee op! 🤤
Kipvleugels uit de oven
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg platte kipvleugels
- 3 eetlepel olijfolie
- 200 ml Tomato Frito
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 tl uienpoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
Instructies
- Was de platte kipvleugels goed met zout en azijn.
- Pak een ovenschaal en mix daarin de olijfolie met de tomato frito en alle kruiden totdat je een gekruide tomatensaus krijgt.
- Voeg de kipvleugels toe aan de ovenschaal en zorg ervoor dat elke vleugel goed bedekt is met saus. Optioneel: Laat de vleugels zo lang mogelijk marineren in de koelkast. Je kunt ze zelfs de avond ervoor al in de saus zetten zodat ze de dag erna alleen maar in de oven hoeven!
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder).
- Dek de ovenschaal af met wat bakpapier of aluminiumfolie en leg voor 45 minuten in het midden van de oven.
- Na 45 minuten haal je het bakpapier of de aluminiumfolie van van de ovenschaal af en stop je de vleugels nog eens 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Serveer met een frisse salade, wat groente en/of rijst!
Geef een reactie