• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Kip, Recepten

Kipvleugels in tomatensaus

september 28, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

De eerste keer dat ik deze kipvleugels uit de oven maakte kwamen mijn schoonzusjes bij ons eten. Zij vonden het zó lekker dat ik het recept diezelfde avond heb uitgeschreven 🙈 Dit recept is namelijk IDEAAL als je eters over de vloer krijgt of moet koken na een hele dag werken. Je kunt namelijk de vleugeltjes de avond van tevoren al in de marinade te zetten en dan hoeven ze alleen nog in de oven. Superlekker met groenten, aardappeltjes, een frisse salade of rijst. Je kunt er alle kanten mee op! 🤤

Recept afdrukken

Kipvleugels uit de oven

Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg platte kipvleugels
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 200 ml Tomato Frito
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Was de platte kipvleugels goed met zout en azijn.
  • Pak een ovenschaal en mix daarin de olijfolie met de tomato frito en alle kruiden totdat je een gekruide tomatensaus krijgt.
  • Voeg de kipvleugels toe aan de ovenschaal en zorg ervoor dat elke vleugel goed bedekt is met saus.
    Optioneel: Laat de vleugels zo lang mogelijk marineren in de koelkast. Je kunt ze zelfs de avond ervoor al in de saus zetten zodat ze de dag erna alleen maar in de oven hoeven!
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder).
  • Dek de ovenschaal af met wat bakpapier of aluminiumfolie en leg voor 45 minuten in het midden van de oven.
  • Na 45 minuten haal je het bakpapier of de aluminiumfolie van van de ovenschaal af en stop je de vleugels nog eens 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer met een frisse salade, wat groente en/of rijst!

Related Posts

Rijstpudding (sütlac)
Pistoletje hete kip
Broodje hete kip
Kip Nuggets Mini Burger
Spicy Nuggy Bites 🍔
Next Post:
Mediterraanse Traybake
Previous Post:
Veggie Rijst

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy