december 10, 2021
Na mijn video van de kipspiesjes op Instagram hebben jullie massaal gevraagd naar het recept van de naan die wij erbij hebben gegeten. Hieronder kun je het supermakkelijke recept vinden. Wanneer ga jij deze heerlijke naan bakken? Vergeet je resultaat niet te delen op Instagram en mij erbij te taggen (@xsaarofficial), ben zo benieuwd naar jullie creaties!
Knoflook Naan
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- olijfolie
- 1 zakjes gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 125 ml warm water
- 100 gram griekse yoghurt
- 1 theelepel zout
- 50 gram boter
- 2 tenen knoflook
- verse peterselie/koriander
Instructies
- In een kom giet je het warme water, het zakje gist en een theelepel suiker. Meng dit even met elkaar en zet het een paar minuten aan de kant totdat dit mengsel gaat schuimen.
- In een ruime kom (als je een deegmachine hebt kun je direct de kom van de deegmachine gebruiken) voeg je eerst het bloem, dan de Griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en het geschuimde gistmengsel toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten (totdat al het vocht is opgenomen in de deeg) en voeg dat een theelepel zout toe aan het deeg). Kneed vervolgens nog 7 minuten verder. Vorm het deeg uiteindelijk tot een bal.
- Pak een kom (je kunt ook de kom waarin je het deeg hebt gekneed gebruiken) en vet die een beetje in met ongeveer een theelepel olijfolie en leg hier het deeg in. Zorg ervoor dat ook de bovenkant van het deeg ingesmeerd is met olijfolie.
- Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat het een uur rijzen.
- Smelt de boter in een kommetje en voeg hier geperste knoflook en wat fijngehakte peterselie/koriander aan toe.
- Nadat het deeg gerezen is ga je balletjes deeg vormen. Zelf heb ik hier 9 balletjes (verschillende groottes) van gemaakt. Je kunt de balletjes deeg ook afwegen op een keukenweegschaal. Op deze manier weet je zeker dat alle naans even groot worden.
- Druk vervolgens met de hand de balletjes deeg plat. Ik heb de naans geprobeerd in een ovale vorm te drukken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Rond is ook prima!
- Verwarm een koekenpan (midden/hoog vuur) en doe hier een klein beetje olijfolie in. Leg de naan in de koekenpan en wacht met omkeren totdat er aan de bovenkant van de naan bubbeltjes zijn gaan vormen. Draai vervolgens om en bak ook aan de andere kant goudbruin.
- Zodra de naan klaar is met bakken (dus direct nadat je hem uit de pan haalt) besmeer je hem met een klein beetje van het boter/knoflook mengsel.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie