• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Lunch, Recepten, Vegetarisch

Knoflook Naan

december 10, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Na mijn video van de kipspiesjes op Instagram hebben jullie massaal gevraagd naar het recept van de naan die wij erbij hebben gegeten. Hieronder kun je het supermakkelijke recept vinden. Wanneer ga jij deze heerlijke naan bakken? Vergeet je resultaat niet te delen op Instagram en mij erbij te taggen (@xsaarofficial), ben zo benieuwd naar jullie creaties!

Naan
Recept afdrukken

Knoflook Naan

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • olijfolie
  • 1 zakjes gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 125 ml warm water
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook
  • verse peterselie/koriander

Instructies

  • In een kom giet je het warme water, het zakje gist en een theelepel suiker. Meng dit even met elkaar en zet het een paar minuten aan de kant totdat dit mengsel gaat schuimen.
  • In een ruime kom (als je een deegmachine hebt kun je direct de kom van de deegmachine gebruiken) voeg je eerst het bloem, dan de Griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en het geschuimde gistmengsel toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten (totdat al het vocht is opgenomen in de deeg) en voeg dat een theelepel zout toe aan het deeg). Kneed vervolgens nog 7 minuten verder. Vorm het deeg uiteindelijk tot een bal.
  • Pak een kom (je kunt ook de kom waarin je het deeg hebt gekneed gebruiken) en vet die een beetje in met ongeveer een theelepel olijfolie en leg hier het deeg in. Zorg ervoor dat ook de bovenkant van het deeg ingesmeerd is met olijfolie.
  • Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat het een uur rijzen.
  • Smelt de boter in een kommetje en voeg hier geperste knoflook en wat fijngehakte peterselie/koriander aan toe.
  • Nadat het deeg gerezen is ga je balletjes deeg vormen. Zelf heb ik hier 9 balletjes (verschillende groottes) van gemaakt. Je kunt de balletjes deeg ook afwegen op een keukenweegschaal. Op deze manier weet je zeker dat alle naans even groot worden.
  • Druk vervolgens met de hand de balletjes deeg plat. Ik heb de naans geprobeerd in een ovale vorm te drukken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Rond is ook prima!
  • Verwarm een koekenpan (midden/hoog vuur) en doe hier een klein beetje olijfolie in. Leg de naan in de koekenpan en wacht met omkeren totdat er aan de bovenkant van de naan bubbeltjes zijn gaan vormen. Draai vervolgens om en bak ook aan de andere kant goudbruin.
  • Zodra de naan klaar is met bakken (dus direct nadat je hem uit de pan haalt) besmeer je hem met een klein beetje van het boter/knoflook mengsel.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Kokos Makronen
Kipvleugels in tomatensaus
Kruidige rijst
Next Post:
Vega(n) Quinoa Salade
Previous Post:
Kipspiesjes uit de oven

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy