• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Desserts, Recepten

Kokos Makronen

mei 8, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vind jij het een beetje intimiderend om koekjes te maken maar wil je het toch graag proberen? Begin dan met het maken van deze Kokos Makronen, deze kunnen namelijk niet mis gaan 😍 Cagri is helemaal gek op alle koekjes die met kokos te maken hebben en sinds ik dit recept heb geleerd van mijn mama kopen we ze nooit meer in de winkel!

Recept afdrukken

Kokos Makronen

De makkelijkste koekjes ooit!

Ingrediënten

  • 100 gram kristalsuiker
  • 250 gram geraspte kokos
  • 3 stuks eiwit eieren maat L
  • 1 zakje vanillesuiker optioneel

Instructies

  • Scheid het eigeel van het eiwit en klop de eiwitten in een grote kom tot ze een beetje luchtig zijn (niet té luchtig!).
  • Doe er suiker bij en klop het verder nog even door.
  • Doe nu ook de geraspte kokos in het suiker- en eiwitmengsel. Klop deze ook mee tot je een glad beslag hebt.
  • Pak een pan (waar de kom met het kokosmengsel in past) en kook er water in. Plaats de kom bovenop de pan. We gaan het kokosmengsel au bain marie verwarmen. Blijf tijdens het verwarmen goed roeren met een garde zodat de eiwitten niet gaan koken. Blijf dit doen totdat het mengsel wat steviger wordt (ongeveer 10 minuutjes).
  • Doe het koekjesdeeg nu in een kom en laat compleet afkoelen. Stop het vervolgens in de koelkast en laat het ongeveer een uurtje goed stevig worden.
  • Verwarm de oven op 170 graden (boven onder).
  • Na een uur kun je het koekjesdeeg uit de koeling halen. Je kunt nu de koekjes gaan vormen (met je hand of je kunt een ijslepel gebruiken om bolletjes te vormen) en verdelen op een bakplaat met bakpapier. Tip voor diegene zonder ijslepel: Weeg de bolletjes af om even grote koekjes te krijgen.
  • Stop de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven en laat de koekjes goudbruin bakken. Omdat iedere oven anders is adviseer ik je de laatste 10 minuten de koekjes zo nu en dan in de gaten te houden. Soms kan het ineens heel hard gaan!

Related Posts

Batatas Bravas
Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui
Boerenkool stamppot met merguez
Cajun Rijst met Garnalen
Next Post:
Raffaello Cornflakes Koekjes
Previous Post:
Rijstpudding (sütlac)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy