maart 28, 2025
Als er iets is wat er bij ons op tafel nooit kan ontbreken is het wel rijst! Daarom vind ik het ook zó leuk om rijst te combineren met verschillende kruiden en groenten. Zo kun je eindeloos variëren en staat er telkens een nieuw feestje op tafel!
Kruidige Rijst
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stuks rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gehakte gember of 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 1,5 theelepel garam masala
- 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel komijn
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel zout optioneel
- 1 theelepel chillivlokken optioneel
- 500 gram gekookte rijst
- 20 gram verse platte peterselie
Instructies
- Indien je geen gekookte rijst in huis hebt, kook dan eerst de rijst volgens de verpakking.
- Verwarm de olie in de pan en versnipper de ui.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak deze totdat ze glazig zien.
- Voeg dan de knoflook, gember, ketjap manis en alle kruiden toe aan de ui. Bak eeen aantal minuten goed door.
- Voeg dan de gekookte rijst toe en bak mee met het kruidenmengsel totdat alle kruiden goed opgenomen zijn in de rijst.
- Voeg als laatste de verse peterselie toe en bak deze ook kort mee.
- Serveer met gegrilde groenten, lekkere drumsticks of een ander hoofdgerecht naar keuze!
Geef een reactie