april 11, 2022
Ramadan Recept Alert 🚨
In een wereld voor chocoladelovers voel ik me soms een beetje een buitenbeentje – ik ben namelijk absoluut geen zoetekauw! Ik vind toetjes en koekjes wel lekker maar als ik mag kiezen geef mij dan maar iets hartigs. Misschien vind ik daarom künefe ook zo lekker.. Het is zoet maar de kaas maakt het toch ook een beetje hartig. Echt mijn favoriet!
Wat is jullie favoriete dessert?
Künefe
Ingrediënten
- 300 gram Kadayif of kunefe kadayif
- 200 gram Mozzarella of kunefe peyniri
- 200 gram Boter gesmolten
- 50 gram Pistache gemalen
Siroop
- 200 ml water
- 250 gram suiker
- 0,5 schijf citroen
Instructies
- Smelt de boter.
- Verwarm de oven voor op 250 graden (boven onder stand).
- Indien je hebt gekozen voor "normale" kadayif scheut je deze tot je allemaal kleine sliertjes hebt.
- Snijd de mozzarella/kunefe peyniri in schijfjes.
- Giet de gesmolten boter op de kadayif en mix goed met elkaar.
- Verdeel een laag kadayif over de schaaltjes (of gebtuik een bakvorm van 25cm) en druk goed aan.
- Verdeel de kaas over de schaaltjes/bakvorm.
- Dek de kaas af met nog een laag kadayif en druk het weer goed aan.
- Stop de schaaltjes/bakvorm voor 15 min in het midden van de oven. Elke oven is anders dus hou de kunefe goed in de gaten! Wordt de bovenste laag al snel goudbruin? dek de schaaltjes/bakvorm dan de laatste minuten even af met bakpapier.
Siroop
- Laat de suiker en het water ongeveer 5 minuten koken (blijf ondertussen voortdurend roeren).
- Voeg na die 5 minuten pas het citroenschijfje toe en laat nog eens 2-3 minuten sudderen.
Serveren
- Wanneer de kunefe uit de oven komt direct warme siroop eroverheen gieten en 2 minuten in laten trekken.
- Garneer met wat gemalen pistache en serveer terwijl hij nog lekker warm is zodat de kaas nog gesmolten is.
- Extra tip: serveer met roomijs.
Geef een reactie