• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Desserts, Recepten

Künefe

april 11, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ramadan Recept Alert 🚨
In een wereld voor chocoladelovers voel ik me soms een beetje een buitenbeentje – ik ben namelijk absoluut geen zoetekauw! Ik vind toetjes en koekjes wel lekker maar als ik mag kiezen geef mij dan maar iets hartigs. Misschien vind ik daarom künefe ook zo lekker.. Het is zoet maar de kaas maakt het toch ook een beetje hartig. Echt mijn favoriet!

Wat is jullie favoriete dessert?

Kunefe
Recept afdrukken

Künefe

Ingrediënten

  • 300 gram Kadayif of kunefe kadayif
  • 200 gram Mozzarella of kunefe peyniri
  • 200 gram Boter gesmolten
  • 50 gram Pistache gemalen

Siroop

  • 200 ml water
  • 250 gram suiker
  • 0,5 schijf citroen

Instructies

  • Smelt de boter.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden (boven onder stand).
  • Indien je hebt gekozen voor "normale" kadayif scheut je deze tot je allemaal kleine sliertjes hebt.
  • Snijd de mozzarella/kunefe peyniri in schijfjes.
  • Giet de gesmolten boter op de kadayif en mix goed met elkaar.
  • Verdeel een laag kadayif over de schaaltjes (of gebtuik een bakvorm van 25cm) en druk goed aan.
  • Verdeel de kaas over de schaaltjes/bakvorm.
  • Dek de kaas af met nog een laag kadayif en druk het weer goed aan.
  • Stop de schaaltjes/bakvorm voor 15 min in het midden van de oven. Elke oven is anders dus hou de kunefe goed in de gaten! Wordt de bovenste laag al snel goudbruin? dek de schaaltjes/bakvorm dan de laatste minuten even af met bakpapier.

Siroop

  • Laat de suiker en het water ongeveer 5 minuten koken (blijf ondertussen voortdurend roeren).
  • Voeg na die 5 minuten pas het citroenschijfje toe en laat nog eens 2-3 minuten sudderen.

Serveren

  • Wanneer de kunefe uit de oven komt direct warme siroop eroverheen gieten en 2 minuten in laten trekken.
  • Garneer met wat gemalen pistache en serveer terwijl hij nog lekker warm is zodat de kaas nog gesmolten is.
  • Extra tip: serveer met roomijs.

Related Posts

Cheesy Knoflookbrood
Kokos Cornflakes Recept Witte Chocolade
Raffaello Cornflakes Koekjes
Naan
Knoflook Naan
Next Post:
Nasi met Kip spiesjes
Previous Post:
Vegetarische Harira

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy