juli 4, 2022
Zoals jullie weten ben ik een fan van bijgerechten. Mijn familie en vrienden kijken dan ook niet raar op wanneer we uit eten gaan en ik alleen maar bijgerechten bestel! Vandaag heb ik weer een lekker bijgerecht voor jullie: deze loaded aardappelsalade is ver van gezond maar oh zo lekker! Soms kunnen we best wat genieten van minder gezond maar oh zo lekker eten. Het leven draait allemaal om balans! Wat is jullie favoriete bijgerecht?
Loaded Aardappelsalade
Ingrediënten
- 1 kg aardappels iets kruimig
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 tl zout
- 160 gram kalkoenbacon
- 75-100 gram geraspte cheddar
- 1 eetlepel Turkse Yoghurt
- 1,5 eetlepel zure room of creme fraiche
- 200 gram mayonnaise
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl gedroogde peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onderstand).
- Was de aardappelen goed (we gaan namelijk ook de schil gebruiken) en snijd deze in blokjes.
- Pak een ruime ovenschaal en doe daarin de gesneden aardappelen. Voeg daar olijfolie en 1 tl zout aan toe en mix goed door elkaar.
- Leg de aardappelen voor minimaal 30 minuten in de oven (of totdat de aardappelen een goud randje krijgen).
- Snijd de kalkoenbacon in kleine stukjes en bak in een koekenpan tot ze goudbruin zien. Zet aan de kant om af te koelen.
- Schud de ovenschaal na 15 minuten even zodat de aardappelen aan alle kanten crispy kunnen worden.
- Haal de aardappelen uit de oven en schep ze goed om zodat ze sneller afkoelen. Het is niet erg als er wat aardappelen "kapot" gaan. Dat is juist de bedoeling!
- Mix 200 gram mayonnaise met 1 eetlepel yoghurt en 1,5 eetlepel zure room of creme fraiche en voeg daar 1 tl zwarte peper en 2tl gedroogde peterselie aan toe.
- Pak een grote schaal en leg daarin de afgekoelde aardappelen, de cheddarkaas, het mayonnaisesausje en de afgekoelde bacon. Mix goed met elkaar tot een romige aardappelsalade.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie