• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Bijgerechten, Recepten

Loaded aardappelsalade

juli 4, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Zoals jullie weten ben ik een fan van bijgerechten. Mijn familie en vrienden kijken dan ook niet raar op wanneer we uit eten gaan en ik alleen maar bijgerechten bestel! Vandaag heb ik weer een lekker bijgerecht voor jullie: deze loaded aardappelsalade is ver van gezond maar oh zo lekker! Soms kunnen we best wat genieten van minder gezond maar oh zo lekker eten. Het leven draait allemaal om balans! Wat is jullie favoriete bijgerecht?

loaded aardappelsalade halal
Recept afdrukken

Loaded Aardappelsalade

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels iets kruimig
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 tl zout
  • 160 gram kalkoenbacon
  • 75-100 gram geraspte cheddar
  • 1 eetlepel Turkse Yoghurt
  • 1,5 eetlepel zure room of creme fraiche
  • 200 gram mayonnaise
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl gedroogde peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onderstand).
  • Was de aardappelen goed (we gaan namelijk ook de schil gebruiken) en snijd deze in blokjes.
  • Pak een ruime ovenschaal en doe daarin de gesneden aardappelen. Voeg daar olijfolie en 1 tl zout aan toe en mix goed door elkaar.
  • Leg de aardappelen voor minimaal 30 minuten in de oven (of totdat de aardappelen een goud randje krijgen).
  • Snijd de kalkoenbacon in kleine stukjes en bak in een koekenpan tot ze goudbruin zien. Zet aan de kant om af te koelen.
  • Schud de ovenschaal na 15 minuten even zodat de aardappelen aan alle kanten crispy kunnen worden.
  • Haal de aardappelen uit de oven en schep ze goed om zodat ze sneller afkoelen. Het is niet erg als er wat aardappelen "kapot" gaan. Dat is juist de bedoeling!
  • Mix 200 gram mayonnaise met 1 eetlepel yoghurt en 1,5 eetlepel zure room of creme fraiche en voeg daar 1 tl zwarte peper en 2tl gedroogde peterselie aan toe.
  • Pak een grote schaal en leg daarin de afgekoelde aardappelen, de cheddarkaas, het mayonnaisesausje en de afgekoelde bacon. Mix goed met elkaar tot een romige aardappelsalade.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

bread pizza
Kip Pesto Stokbrood Pizza
aardbei citroen maanzaad pancakes
Pancakes met citroen, maanzaad & aardbei
Huisgemaakte Eiersalade
Next Post:
Pita Kip Tandoori
Previous Post:
Gevulde aubergine

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.