• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Gehakt, Lamsvlees, Lunch, Recepten

Marokkaanse Kefta Burger

augustus 21, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vandaag deel ik een gerecht met jullie dat dichtbij mijn hart staat en me écht terug brengt naar mijn jeugd. Als ik namelijk mijn ogen dicht doe en een hapje neem van deze burgers lijkt het net of ik terugga in de tijd. Ik ben 12 jaar oud, vakantie aan het vieren in Marokko, we zijn bij mijn oma thuis aan het barbequen en ik vraag mijn lieve mama of ze een broodje kefta voor me wil maken. Yum!

Welk gerecht brengt jullie terug in de tijd?

Marokkaanse Kefta Burger
Recept afdrukken

Marokkaanse Kefta Burgers

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt lam of und
  • 8 stuks pompoenbroodjes om af te bakken, klein
  • 1 stuk gele ui versnipperd
  • 1 handjevol verse peterselie fijngehakt
  • 1 tl droge munt
  • 2,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl gember
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el harissa
  • komkommer
  • tomaat
  • mayonnaise
  • sriracha saus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onder stand).
  • Versnipper de ui en hak de verse peterselie fijn.
  • Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking.
  • Mix de gehakt met alle kruiden en voeg daar de harissa, ui en peterselie aan toe.
  • Kneed het gehakt goed door elkaar (voor ongeveer 5 minuten) zodat alle kruiden goed zijn opgenomen.
  • Als het goed is zijn de broodjes nu klaar. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Vorm burgers van het gehakt dat je gemarineerd hebt. Let erop dat de burgers een goed formaat hebben voor het gekozen broodje.
  • Bak de burgers in de pan of in de oven. In de oven kunnen ze 8 minuten op 200 graden. Vervolgens omdraaien en nog 5 minuten op 180 graden.
  • Snijd de broodjes doormiddel en bouw de burger met de gewenste toppings.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Big Mac Salade
Big Mac Salade
Cinnamon Rolls met Cream Cheese Frosting
Mama’s Chebakia
Next Post:
Beef Fajita Bowl
Previous Post:
Chickpea Bulgur Bowl

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.