augustus 21, 2022
Vandaag deel ik een gerecht met jullie dat dichtbij mijn hart staat en me écht terug brengt naar mijn jeugd. Als ik namelijk mijn ogen dicht doe en een hapje neem van deze burgers lijkt het net of ik terugga in de tijd. Ik ben 12 jaar oud, vakantie aan het vieren in Marokko, we zijn bij mijn oma thuis aan het barbequen en ik vraag mijn lieve mama of ze een broodje kefta voor me wil maken. Yum!
Welk gerecht brengt jullie terug in de tijd?
Marokkaanse Kefta Burgers
Ingrediënten
- 500 gram gehakt lam of und
- 8 stuks pompoenbroodjes om af te bakken, klein
- 1 stuk gele ui versnipperd
- 1 handjevol verse peterselie fijngehakt
- 1 tl droge munt
- 2,5 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 1,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 1 tl gember
- 1 tl ras el hanout
- 1 el harissa
- komkommer
- tomaat
- mayonnaise
- sriracha saus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onder stand).
- Versnipper de ui en hak de verse peterselie fijn.
- Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking.
- Mix de gehakt met alle kruiden en voeg daar de harissa, ui en peterselie aan toe.
- Kneed het gehakt goed door elkaar (voor ongeveer 5 minuten) zodat alle kruiden goed zijn opgenomen.
- Als het goed is zijn de broodjes nu klaar. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Vorm burgers van het gehakt dat je gemarineerd hebt. Let erop dat de burgers een goed formaat hebben voor het gekozen broodje.
- Bak de burgers in de pan of in de oven. In de oven kunnen ze 8 minuten op 200 graden. Vervolgens omdraaien en nog 5 minuten op 180 graden.
- Snijd de broodjes doormiddel en bouw de burger met de gewenste toppings.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie