april 14, 2022
Vandaag heb ik een superlekker recept voor jullie met een Marokkaans tintje. Ja, je leest het goed! We gaan de Mexicaanse keuken mixen met de Marokkaanse keuken en geloof me dit wil jij proeven. Cagri en ik hebben laatst bijna gevochten om de laatste wrap tijdens Iftar! 😂
Kiptender taco’s met een Marokkaans tintje
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- zonnebloemolie of andere olie om mee te frituren
- 8 stuk mini tortilla's
- 500 gram kipfilet
- 400 ml karnemelk
- 1 eetlepel kipkruidenmix van Moroccan Spicy Secrets
- 100 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel pili pili kruiden van Moroccan Spicy Secrets
- 4 eetlepels avocado mayo of andere saus naar keuze
- 100 gram gemengde salade
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk rode ui
- tabasco
Instructies
- Snijd de kip in de gewenste vorm. Dit is afhankelijk van hoe groot jij de tenders wilt hebben. Mijn advies is: snijd ze redelijk groot! Dan ben je namelijk sneller klaar. Let er wel op dat de stukken niet te dik zijn. Ga je dus voor supergrote stukken sla ze dan eerst even plat voordat je ze gaat marineren.
- Mix de karnemelk met de kipkruidenmix van Moroccan Spicy Secrets en laat dit minimaal 2 uur marineren.
- Snijd de ui in halve maantjes en de komkommer in halve (of kwart) schijfjes.
- Mix de bloem met peper, zout en pili pili kruiden.
- Verhit de olie.
- Haal een stuk kip uit de karnemelk, laat goed afdruppelen en bedek dit stuk vervolgens met bloem. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met bloem!
- Frituur de kip in hete olie voor ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin. Houd dit zelf goed in de gaten.
- Pak een mini wrap en smeer een halve eetlepel avocado mayo (of andere saus naar keuze) over de gehele wrap. Doe vervolgens wat gemengde sla op de wrap en dan de komkommer en ui. Doe daarna de kiptenders in de wrap en besprinkel vervolgens met wat tabasco. Herhaal dit voor alle wraps.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie