• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Kip, Lunch, Recepten

Marokkaanse Kip Taco’s

april 14, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vandaag heb ik een superlekker recept voor jullie met een Marokkaans tintje. Ja, je leest het goed! We gaan de Mexicaanse keuken mixen met de Marokkaanse keuken en geloof me dit wil jij proeven. Cagri en ik hebben laatst bijna gevochten om de laatste wrap tijdens Iftar! 😂

Marokkaanse kip taco
Recept afdrukken

Kiptender taco’s met een Marokkaans tintje

Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • zonnebloemolie of andere olie om mee te frituren
  • 8 stuk mini tortilla's
  • 500 gram kipfilet
  • 400 ml karnemelk
  • 1 eetlepel kipkruidenmix van Moroccan Spicy Secrets
  • 100 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel pili pili kruiden van Moroccan Spicy Secrets
  • 4 eetlepels avocado mayo of andere saus naar keuze
  • 100 gram gemengde salade
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk rode ui
  • tabasco

Instructies

  • Snijd de kip in de gewenste vorm. Dit is afhankelijk van hoe groot jij de tenders wilt hebben. Mijn advies is: snijd ze redelijk groot! Dan ben je namelijk sneller klaar. Let er wel op dat de stukken niet te dik zijn. Ga je dus voor supergrote stukken sla ze dan eerst even plat voordat je ze gaat marineren.
  • Mix de karnemelk met de kipkruidenmix van Moroccan Spicy Secrets en laat dit minimaal 2 uur marineren.
  • Snijd de ui in halve maantjes en de komkommer in halve (of kwart) schijfjes.
  • Mix de bloem met peper, zout en pili pili kruiden.
  • Verhit de olie.
  • Haal een stuk kip uit de karnemelk, laat goed afdruppelen en bedek dit stuk vervolgens met bloem. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met bloem!
  • Frituur de kip in hete olie voor ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin. Houd dit zelf goed in de gaten.
  • Pak een mini wrap en smeer een halve eetlepel avocado mayo (of andere saus naar keuze) over de gehele wrap. Doe vervolgens wat gemengde sla op de wrap en dan de komkommer en ui. Doe daarna de kiptenders in de wrap en besprinkel vervolgens met wat tabasco. Herhaal dit voor alle wraps.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Batatas Bravas
Ovenschotel Macaroni Kaas
Macaroni Ovenschotel
Rijstpudding (sütlac)
Next Post:
Double burger
Previous Post:
Vegan Linzensalade

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.