• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Lamsvlees

Mediterraanse Traybake

oktober 25, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Als jullie net zoals ik van ovengerechten houden dan gaan jullie echt genieten van dit recept! Het is echt een favo bij ons thuis en het grote pluspunt is dat je lekker veel vitamientjes binnen krijgt van alle groenten. Wanneer ga jij dit maken?

Recept afdrukken

Mediterraanse Traybake

Ingrediënten

Lamsvlees Marinade

  • 500 gram lamsvlees in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapuree of tomatenpuree
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper

Aardappel Marinade

  • 500 gram krieltjes met schil, door vieren gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel zout

Groenten Mix

  • 2 stuks wortel in blokken gesneden
  • 0,5 of 1 stuk courgette
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk gele ui In halve maantjes gesneden
  • 1 stuk paprika in reepjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje zwarte peper

Tomaten

  • 2 stuks tomaat in grote blokken gesneden

Instructies

  • Maak de vleesmarinade door de olie, paprika- of tomatenpuree en alle kruiden eerst met elkaar te mixen tot een gladde pasta. Voeg vervolgens het vlees toe en mix goed met elkaar totdat het vlees goed onder de marinade zit. Dek dan af en laat minimaal een uurtje in de koelkast marineren.
  • Snijd alle groenten en aardappelen in de gewenste vorm en mix zet ze apart in verschillende kommen (met bijbehorende marinades).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onderstand) of 200 graden (hete lucht).
  • Pak een grote ovenschaal en vet goed in met olijfolie.
    Heb je geen grote ovenschaal/ovenplaat? Verdeel dan over verschillende kleinere ovenschalen. Is makkelijk in de koelkast te bewaren (indien het vlees vers is) en de volgende dag af te bakken in de oven!
  • Verdeel de groenten over de ovenschaal zonder dat de verschillende groenten met elkaar mixen. Leg het vlees in het midden.
  • Dek de ovenschaal af met bakpapier en aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de schotel goed dicht zit!
  • Zet de ovenschaal voor 45 min tot 1 uur (afhankelijk van de sterkte van jouw oven) in de voorverwarmde oven. Haal vervolgens het bakpapier en de aluminiumfolie eraf en leg nog eens 10-15 minuten in de oven.
  • Serveer met jouw favoriete soort rijst, een frisse salade en een lekker yoghurtsausje.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Pittige Zalm
Pittige Zalm met kokosrijst
Kip in Champignonsaus
Kip in Champignonsaus
zoete cous cous salade
Zoete cous cous salade
Next Post:
Creamy spinazie pasta
Previous Post:
Kipvleugels in tomatensaus

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.