april 11, 2022
Heb jij maar 30 minuten om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten? Dan is deze Nasi met kipspiesjes perfect voor jou! De kip kun je een avond van tevoren marineren (of de gemarineerde versie van Wahid kopen in de supermarkt) waardoor je eigenlijk alleen de Nasi even moet maken. En die staat zó op tafel!
Nasi met kipspiesjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Kipspiesjes
- 500 gram kipdijfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels kip tandoori kruiden
Nasi
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 stuk rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 stuk rode paprika
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel gember
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sweet chilli saus
- 1 eetlepel oestersaus
- 80-100 gram doperwten uit de diepvries
- 200 gram basmati rijst
- 350 ml heet water
Instructies
Nasi
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui in halve maantjes.
- Spoel de rijst totdat het water niet meer troebel ziet.
- Verhit de olijfolie (middelhoog vuur) in een hapjespan en voeg daar de ui en de paprika aan toe.
- Wanneer de ui glazig begint te zien voeg dan alle kruiden toe. Bak deze kort mee.
- Voeg nu de ketjap manis, sweet chillisaus en de oestersaus toe aan de pan. mix deze goed met de groenten.
- Voeg nu ook de rijst toe aan de pan en roer deze goed totdat ook deze gemixt is met de "saus".
- Voeg nu de doperwten toe en bak deze heel kort mee.
- Voeg water toe aan de pan en roer alles nog even heel kort.
- Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Je kunt een wekker zetten voor 15 minuten.
- Na 15 minuten zet je het vuur uit en laat je de rijst nog ongeveer 10 minuten rusten.
Kip spies
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder stand)
- Snijd de kip in blokjes, marineer deze en verdeel over 8 spiesjes.
- Stop de kipspiesjes voor 20 minuten in de oven. Draai na 10 minuten de spies even om zodat de kip aan alle kanten goudbruin wordt.
- Serveer de rijst met de spiezen en met wat (zoetzure) komkommerschijfjes.
Geef een reactie