oktober 7, 2021
Het is nu écht officieel herfst! En daar hoort natuurlijk comfortfood bij. Één van mijn favoriete comfortfood is dan toch de Shepherd’s Pie! Nu kan ik dit niet officieel een Shepherd’s Pie noemen omdat de samenstelling van kruiden compleet anders is en ik kan je vertellen, wij vinden dit zooooveel lekkerder! Deze ovenschotel is extra lekker als je hem met wat chillisaus eet *yum*. Wat is jouw favoriete comfortfood?
Ovenschotel met gehakt
Servings: 4 personen
Ingrediënten
Cheesy Aardappelpuree
- 1 kg aardappelen iets kruimig
- 75 gram geraspte Mozzarella
- 0,5 theelepel zout
- 1 scheutje melk optioneel
Gehakt
- 350 gram gehakt rund
- 1 stuk gele ui groot
- 2 stuks winterpeen
- 250 gram tuinerwten extra fijn, uit de diepvries
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijn poeder
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chillivlokken kan weggelaten worden
- 1 blokje groentenbouillon
Instructies
Gehaktvulling
- Versnipper de ui en bak deze met de olie (op redelijk hoog vuur) in een (hapjes)pan. Snijd ook de peen in kleine blokjes.
- Zodra de ui glazig begint te zien voeg je de peen ook toe aan de pan en bak je deze ongeveer 5 minuten mee. Roer hierbij regelmatig door de pan.
- Na 5 minuten zet je het vuur wat lager en voeg je het gehakt toe aan de pan.
- Wanneer het gehakt goed bruin is voeg je de tomatenpuree toe aan de pan. mix dit goed door totdat de puree goed opgenomen is in het mengsel.
- Voeg nu alle kruiden (inclusief de geperste knoflook en het bouillonblokje) toe. Mix dit goed door elkaar totdat ook de kruiden goed opgenomen zijn in het mengsel.
- Laat het mengsel even 5 minuten bakken op laag vuur (met deksel op de pan).
- Voeg na 5 minuten de bevroren doperwten toe aan de pan. Roer het mengsel goed en zet de deksel weer op de pan. Laat dit op laag vuur ongeveer pruttelen terwijl jij de aardappelpuree maakt.
Cheesy Aardappelpuree
- Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Probeer de stukken niet te groot te snijden zodat de aardappelen sneller koken. Ik snijd de aardappel meestal in 5 gelijke stukken.
- Doe de aardappelen met water en zout in een pan. Laat de aardappelen 15 a 20 minuten koken.
- Giet het overtollige water uit de pan en laat de aardappelen voor 2 minuutjes koken op het allerlaagste vuur (zonder deksel).
- Verwarm de melk en stamp ondertussen de aardappelen fijn met een stamper en voeg vervolgens de melk en de geraspte mozzarella toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onder).
- Pak er een ovenschotel bij en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Vervolgens verdeel de je cheesy aardappelpuree aan de bovenkant. Je kunt er eventueel nog wat extra geraspte mozzarella bovenop strooien.
- Laat de schotel 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
- Deze ovenschotel (ook wel Shepherd's Pie genoemd) is superlekker met wat sweet chilli saus! Eet smakelijk!
Geef een reactie