oktober 6, 2022
We zitten alweer in de herfst en één groot voordeel daarvan is dat we weer volop kunnen gaan smullen van comfort food! Gisteren hebben wij deze heerlijke ovenschotel gegeten met pittige kip. En geloof mij: dit willen jullie ook proeven! In deze post deel ik het recept. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Overschotel met pittige kip
Ingrediënten
- 400 gram Broccoliroosjes of boerenkool
- 750 gram Aardappelen
- 2 tl Zout
- 3 el Olijfolie
- 1 kg Kipfilet In reepjes gesneden
- 4 stuks Rode ui
- 5 el Slagroom Of kookroom
- 25 ml Ketjap Manis
- 75 ml Sweet Chilli Saus
- 2 tl Chillivlokken Optioneel
- Geraspte kaas
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Droge peterselie
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Cajun kruiden
- 0,5 tl Zout
- 0,5 tl Zwarte peper
Instructies
- Schil de aardappelen en was deze samen met de broccoliroosjes.
- Vul een grote pan tot over de helft met water en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt voeg je hier 2 tl zout aan toe.
- Terwijl je wacht tot het water kookt kun je de kipfilet in reepjes snijden en de ui in halve ringen.
- Voeg de aardappelen en broccoli toe aan het water. Zet het vuur wat lager en zet de deksel op de pan. Laat de aardappelen en broccoli koken totdat deze zacht zijn.
- Pak een grote hapjespan of koekenpan en voeg hier de olijfolie, kipfilet, paprikapoeder, knoflookpoeder, droge peterselie, gemberpoeder en Cajun kruiden aan toe. Mix goed met elkaar en zet vervolgens het vuur aan.
- Voeg na een paar minuten de halve uienringen toe aan de pan en bak deze mee totdat ze helemaal zacht zijn.
- Maak het sausje door de ketjap manis, sweet chillisaus en de chillivlokken met elkaar te mengen. Houd je niet van super pittig? Laat dan de chillivlokken weg!
- Wanneer de uien beginnen te karameliseren en de kip goudbruin is voeg je het sausje toe. Laat deze op laag vuur even pruttelen terwijl je de aardappelen en broccoli gaat pureren.
- Zodra de aardappelen en broccoli zacht zijn giet je het water af en zet je de pan (zonder deksel) weer op het vuur. Laat deze een paar minuten koken zodat het resterende water in de pan verdampt en de aardappelen goed droog zijn.
- Voeg nu wat geraspte kaas aan de pan en pureer de inhoud van de pan tot een gladde puree.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
- Voeg de slagroom toe aan het kipmengsel en roer goed door.
- Pak een ovenschaal en maak verdeel een laag aardappel en broccoli puree op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel vervolgens een laag van de kip met saus over de overschotel.
- Als laatst verdeel je nog een laag van de broccoli en aardappelpuree over de schotel. Je hoeft hier niet netjes mee te zijn, het is prima als je nog hier en daar stukjes kip met saus ziet! Wil je dit helemaal bedekken is het ook prima.
- Strooi nog wat kaas over de bovenkant van de overschotel en leg voor 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie