• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Ontbijt, Recepten

Pancakes met citroen, maanzaad & aardbei

februari 13, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Calinda Strawberry heeft mij gevraagd om een lekker én gezonde maaltijd te maken met hun heerlijke aardbeien.
Ik wist al snel wat ik ermee zou maken: havermout pancakes! Van deze pancakes kun je écht
zonder schuldgevoel eindeloos genieten. Yumm!

aardbeien citroen maanzaad pancake
Recept afdrukken

Pancakes met citroen, maanzaad & aardbei

Ingrediënten

  • 150 gram havermout of volkorenbloem
  • 1,5 eetlepel maanzaad
  • 1 stuk citroen groot
  • 250 ml melk of karnemelk
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel (bruine) suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 1 stuk ei
  • 100 gram aardbeien in kleine stukjes
  • snufje zout

Instructies

  • Mix 125 gram havermout in een blender om er havermoutmeel van te maken. Hou 25 gram aan havermout aan de kant.
  • Voeg alle droge ingrediënten (havermoutmeel, maanzaad, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, baksoda en zout) toe aan een ruime kom en mix goed door elkaar.
  • Pak er een middelgrote kom bij en klop citroensap en de suiker door elkaar. Voeg de melk, en het ei toe en klop tot een gladde massa.
  • Maak een putje in de mix van droge ingrediënten en voeg daar de natte ingrediënten aan toe. Mix goed door elkaar totdat alle natte ingrediënten goed zijn opgenomen.
  • Voeg de 25 gram havermout toe aan het beslag voor wat meer textuur. Is het beslag nog te vloeibaar? Voeg nog extra havermout toe aan het beslag tot je de gewenste textuur krijgt.
  • Je kunt er nu voor kiezen de aardbeitjes direct toe te voegen aan het beslag of om ze tijdens het bakken toe te voegen. Dit doe je dan vlak voordat je de pancake omdraait.
  • Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. Je hoeft de koekenpan niet in te vetten maar dit kan natuurlijk wel als je dit liever hebt.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui
Boerenkool stamppot met merguez
everything but the bagel kruidenmix
Everything but the bagel kruidenmix
Romige Pasta Ovenschotel met Kip
Next Post:
Big Mac Salade
Previous Post:
Brioche Rolls

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.