februari 9, 2021
Hebben jullie hét “nieuwe” recept voor pasta met fetakaas voorbij zien komen op social media? Ik heb inmiddels, zonder overdrijven, bijna 100 video’s voorbij zien komen op TikTok en Instagram. Als je een gerecht zo vaak voorbij ziet komen kun je natuurlijk niet anders dan hem zelf ook uitproberen. Wij zijn fan en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat deze lekkere pasta op tafel staat. Deze keer hebben we Penne Rigate gebruikt, maar misschien dat we de volgende keer spaghetti proberen? Welke pastasoort vind jij het lekkerst?
En ja, ook wij hebben een video opgenomen! Ben je benieuwd naar de video? Kijk dan even op mijn Instagram account @xsaarofficial.
Penne met Feta Kaas & Cherry Tomaatjes
Heb jij al één van de honderden video's online gezien waarbij ze olijfolie, fetakaas en cherrytomaatjes combineren en er een heerlijk romig sausje van maken voor bij de pasta? Dan liep het water ook bij jou (net als de halve wereld) over je mond. In dit recept kun je precies lezen hoe jij dit gerecht makkelijk thuis maakt.
Porties: 4 personen
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- olijfolie extra vierge
- 400 gram Cherry tomaatjes
- 200 gram Feta Kaas
- 3 tenen knoflook
- 3 theelepels oregano
- 2 theelepels chillivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- 400 gram Penne Rigate
- 10 gram Basilicum
Instructies
- Verwarm de oven op 205 graden (boven onder stand).
- Was de cherrytomaatjes en verdeel deze over een ovenschaal.
- Giet er een olijfolie overheen. Je mag best gul zijn met de olijfolie! Denk aan ongeveer 3 à 4 eetlepels.
- Strooi de oregano, chillivlokken en zwarte peper over de cherrytomaatjes. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je de chillivlokken weglaten of vervangen door gerookte paprikapoeder.
- Haal de feta kaas uit de verpakking en spoel deze lichtjes om. Als je dit niet doet kan de pasta erg zout worden!
- Maak ruimte in het midden van de ovenschaal en leg je feta kaas daar neer. Strooi nog een beetje olijfolie, oregano en chillivlokjes over de fetakaas.
- Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
- Kook vervolgens de pasta zoals vermeld op de verpakking. Ben je gewend om zout toe te voegen aan je pastawater? Doe dit deze keer niet. Zoals eerder vermeld kan de Feta kaas erg zout zijn.
- Haal na 30 minuten je ovenschaal uit de oven. Snijd de basilicum in kleine stukjes en houdt een paar blaadjes apart.
- Voeg de gesneden basilicum toe aan de ovenschaal en roer alles goed door elkaar totdat de fetakaas, cherry tomaatjes, olijfolie en kruiden zijn gevormd tot een romige saus. Proef deze saus altijd even. Het kan zijn dat de je feta een beetje te goed hebt gewassen en dat je daarom nog wat zout nodig hebt. Mocht dit het geval zijn kun je dit nu toevoegen.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en doe er ongeveer 3 eetlepels pastawater bij (om de saus een beetje in te dikken).
- Serveer in een diep bord en garneer met wat basilicumblaadjes.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie