juli 11, 2022
Hebben jullie dat ook weleens? Dat je een recept gewoon “per ongeluk” ontdekt? Dat heb ik dus met dit recept! Ik was de kip aan het voorbereiden voor een ander recept toen Cagri en ik eigenlijk best wel honger kregen en een stukje van de kip gingen snijden en er een pita broodje bij pakte. Dit was zo lekker dat ik helemaal niet meer dat andere gerecht heb gemaakt! Nu verschijnt dit eens in de zoveel tijd op tafel en dan vooral wanneer ik niet echt zin heb om uitgebreid in de keuken te staan. Laten jullie het me weten als jullie dit uitproberen?
Pita Kip Tandoori
Ingrediënten
Kip Marinade
- 1 kg Kipdijfilet
- 3 tl Zout
- 4 tenen Knoflook
- 3 tl Gemberpoeder
- 3 el Limoensap
- 1,5 tl Garam Masala
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl chillivlokken of cayennepeper
- 200 gram Griekse Yoghurt
Pita broodjes
- 5 stuks Pita Broodjes
- 1 el Olijfolie
- 0,5 teentje Knoflook
Yoghurt Sausje
- 3 el Turkse Yoghurt of Griekse Yoghurt
- 1,5 teentje Knoflook
- 1 tl Gedroogde Munt
- 1 tl Chillivlokken
Simpele Salade
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk tomaat
- 150 gram gemengde sla
Instructies
- Mix alle ingrediënten van de Kip Marinade bij elkaar, roer goed door en laat voor minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.
- Mix 1 el olijfolie met een half teentje vers geperste knoflook en besmeer hiermee de pita broodjes.
- Verwarm de oven voor op 230 graden (boven onder stand).
- Leg de kip in het midden van de oven voor 20 minuten.
- Maak alvast de simpele salade door de komkommer en de tomaat in kleine blokjes te snijden en te mixen met de gemengde sla.
- Maak ook het yoghurtsausje door de yoghurt te mengen met versgeperste knoflook,
- Switch na 20 min de oven van boven onder stand naar de grill stand en leg de kip wat hoger. Houd deze goed in de gaten!
- Zodra je ziet dat de kip begint te verkleuren haal je de schaal uit de oven en draai je de kip om. Leg weer bovinen in de oven om te grillen.
- Wanneer de kip een mooi kleurtje heeft haal je de ovenschaal uit de oven en ga je de pita broodjes opwarmen.
- Smeer de pita broodjes in met het olijfolie en knoflook mengsel en grill deze in de pan, tosti-ijzer of in de oven. Let wel op dat je ze niet te lang laat grillen! De broodjes moeten wel zacht blijven.
- Snijd de kip in kleine stukjes en vul de broodjes met de salade, kip en het yoghurtsausje.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie