april 14, 2020
Hebben jullie ook het gevoel dat de winter dit jaar extra lang heeft geduurd? Persoonlijk zit ik al sinds januari ongeduldig te wachten op een beetje barbeque-weer. Gelukkig was het afgelopen week zover en heb ik eindelijk dit receptje uit kunnen proberen. Heerlijke kipspiesjes met zoete aardappel en uitjes! Wij hebben in ieder geval een vast receptje erbij voor het barbeque seizoen en ik kon het natuurlijk niet laten om dit recept met jullie te delen.
Laten jullie het weten als jullie hem uitproberen?
Kan niet wachten om te weten wat jullie ervan vinden!
Pittige Kipspiesjes
Heerlijke spiesjes voor in de grillpan of op de barbeque. Met kip, zoete aardappel en (rode) uitjes.
Porties: 4 personen
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 stuks zoete aardappel
- 1 stuk ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1,5 theelepel zwarte peper
- 1,5 theelepel komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels chillivlokken let op: dit is pittig! Hou je hier niet van? Gebruik dan 1 theelepel.
- 1 theelepel gemberpoeder
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes (niet te klein) en plaats ze in een pan. Voeg hier water aan toe totdat de aardappelstukjes net onder water liggen en laat het water koken. Zodra het water kookt, zet de timer op 5 minuten. Als de 5 minuten voorbij zijn zet je het vuur uit en giet je het water uit de pan.
- Terwijl de zoete aardappel aan het afkoelen is ga je de marinade voorbereiden. Voeg de olijfolie en alle kruiden in een kom. Roer dit goed door elkaar en verdeel dit mengsel door twee. Je hebt nu twee kommen met marinade.
- Snij de kip in blokjes en zet deze in de marinade. Roer dit goed door en laat het even staan. In de andere marinade voeg je de zoete aardappel toe. Snij de ui in grove stukken en voeg deze toe aan het mengsel met de zoete aardappelen.
- Laat beide zowel de kip als de groenten goed marineren. Hoe langer hoe beter!
- Verdeel de kip en de groenten over de spiesjes. De volgorde maakt helemaal niet uit.
- De spiesjes zijn nu klaar voor de barbeque of de grill. Wil je de kip in een grillpan bakken? Voeg dan eerst een theelepel olie in de pan en smeer dit goed uit. Zodra de pan goed warm is kun je het buur op middelhoog zetten en de spiesjes erop plaatsen. Om de kip lekker mals te krijgen kun je een deksel op de grillpan plaatsen. Heb je geen deksel voor de grillpan? Je kunt ook een vel bakpapier over de pan plaatsen. Wees wel voorzichtig als je het bakpapier eraf haalt, er komt heel wat stoom vrij!
- Serveer met een frisse salade en lekkere (Turkse) rijst. Eet smakelijk!
Geef een reactie