• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Pittige Zalm met kokosrijst

april 23, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vandaag deel ik mijn favoriete zalm recept met jullie! Deze pittige zalm is heerlijk met kokosrijst en wat groenten maar ook heel lekker in een pokébowl (kan trouwens ook met kokosrijst!) met wat komkommer, edamame, avocado en wat gebakken uitjes. Yum! Waar gaan jullie dit recept mee combineren?

Pittige Zalm
Recept afdrukken

Spicy Grilled Salmon

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 500 gram zalm
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 theelepel cayennepeper of pittige paprika poeder
  • 1,5 theelepel oregano
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gember
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peterselie

Instructies

  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Pak een grote kom en voeg daaraan toe: de gesneden zalm, olijfolie, het zout, de peper, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, gember, uienpoeder en knoflookpoeder. Mix alles goed met elkaar en laat de zalm een uur of 2 marineren (niet noodzakelijk).
  • Smelt de boter in de pan en gril de zalm goudbruin.
  • Als de zalm aan alle kanten goed gegrild is zet je het vuur uit en sprinkel je er nog wat peterselie overheen.
  • Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Kokosrijst

Ingrediënten

  • 250 gram basmati rijst
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 eetlepel boter optioneel
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 0,5 theelepel suiker
  • 150 ml kokosmelk
  • 350 ml water
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de kokosolie op midden vuur en voeg dan de boter toe.
  • Wanneer de boter gesmolten is pers je de knoflook en voeg je deze toe aan de pan. Laat deze ongeveer een minuut bakken.
  • Voeg nu de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens het water toe.
  • Voeg nu het zout en de suiker toe en laat het mengsel koken.
  • Spoel de rijst goed uit totdat het water niet meer troebel is.
  • Zodra het kokosmelkmengsel begint te bubbelen voeg je de gewassen rijst toe aan de pan. Roer even door.
  • Zet de deksel op de pan, verlaag het vuur en zet je kookwekker op 15 minuten.
  • Na 15 minuten zet je het vuur helemaal uit. Haal de deksel niet van de pan! Laat deze nog minimaal 10 minuten stomen.

Related Posts

Couscous Bowl met Pittige Kip
Sweet Chilli Wok
Easy Sweet Chilli Stir Fry
kipspies oven
Kipspiesjes uit de oven
Next Post:
Köfte ovenschotel
Previous Post:
Sweet Chilli Hotwings

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy