Onlangs deelde ik via Instagram Story een aantal foto’s en video’s die mij echt wel mijn jeugd deden missen. Als ik mijn jeugd moest beschrijven met een koekje dan waren het zeker de cornflakes koekjes die mijn moeder met elke speciale gelegenheid maakte! Ik weet nog dat dit altijd mijn favoriete koekjes zijn geweest en ik, vooral als er visite was geweest, het bordje leeg at. Deze koekjes waren nooit lang veilig in huis! Sinds een paar jaar maak ik deze koekjes zelf voor el Eid en dit jaar besloot ik het wat anders aan te pakken. Ik had nog wat geraspte kokos liggen van mijn heerlijke kokoskoekjes en besloot deze toe te voegen aan de cornflakes koekjes met witte chocolade. Toen Cagri die avond de koekjes ging proeven wist hij niet wat hij meemaakte en zei hij: “Sara, waarom wist ik niet dat jij gewoon Raffaello’s kan maken. Heb jij dit gemaakt? Maar dit zijn gewoon Raffaello’s hè, wist je dat?!”. Hij was helemaal in shock! Gisteren toen wij bij mijn schoonouders gingen eten deelde hij zelfs het nieuws met hun. “Wisten jullie dat Sara gewoon Raffaello’s kan maken? Dus niet meer in de winkel kopen hoor.” Ik heb zo hard gelachen! Wil jij ook neppe Raffaello’s maken die wel de smaak hebben maar niet de looks? Probeer dan zeker dit recept uit!
Raffaello Cornflakes Koekjes
Equipment
- Papieren taart/gebak vormpjes (mini)
Ingrediënten
- 250 gram cornflakes
- 100 gram geraspte kokos
- 600 gram witte chocolade
Instructies
- Verkruimel de cornflakes en voeg hier de geraspte kokos aan toe.
- Smelt de chocolade au bain marie en voeg ook deze toe aan het cornflakes en kokos mengsel.
- Roer de chocolade goed door zodat het één geheel wordt.
- Schep met een klein theelepeltje een beetje van het "deeg" in de mini vormpjes.
- Laat de koekjes ongeveer 1,5 uur rusten in de koelkast.
- Lekker smullen, besaha!
Met Melkchocolade en Hazelnoot:
- Je kunt de witte chocolade ook vervangen door melkchocolade met hazelnoot. Let er dan wel op dat je de kokos eventueel weglaat en 450 gram cornflakes gebruikt. Enjoy!
Geef een reactie