Zoals meeste van jullie wel weten is Turkse linzensoep echt een grote favoriet bij ons thuis. Als het aan mijn man ligt dan drinken we elke dag linzensoep! Onlangs was ik wat aan het experimenteren met mijn supersimpele recept en kreeg opeens super romige linzensoep! Wie had ooit gedacht dat paprika een soepje zo lekker romig kon maken? Ik in ieder geval niet! Sindsdien bak ik altijd paprika mee in onze linzensoep. Mocht je zelf geen rode paprika in huis hebben is dat geen ramp hoor, zonder paprika is dit soepje ook heerlijk vooraf! Let wel op: de soep is best vullend dus schep niet teveel op als je hem als voorgerecht drinkt. Laten jullie me weten wat jullie van dit super simpele soepje vinden?
Romige Turkse Linzensoep
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 3 eetlepels Olijfolie extra vierge
- 1 stuk Grote rode ui
- 0,5 stuk Rode paprika
- 1 theelepel Knoflookpoeder of één teentje verse knoflook
- 1,5 theelepel Paprikapoeder
- 2 theelepels Gedroogde munt
- 1 theelepel Chillivlokken
- 0,5 theelepel Zwarte peper
- 1 theelepel Zout meer of minder naar smaak
- 1 eetlepel Peperpuree
- 4 eetlepels Tomato Frito olijfolie variant
- 230 gram Rode Linzen
- 1000-1300 ml water
Instructies
- Snijd de ui en paprika in grove stukken en was de linzen in een vergiet totdat het water dat eruit komt helder is.
- Verhit de olie in een pan en voeg daar de stukjes ui en paprika aan toe en bak deze ongeveer 2 a 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg alle kruiden toe en bak deze een minuutje mee.
- Voeg nu de Tomato Frito en de paprika puree toe aan de pan en roer deze goed door.
- Voeg na een paar minuten ook de gewassen linzen toe aan de pan. Bak deze ongeveer 5 minuutjes mee. Ondertussen zet je het water apart aan de kook.
- Voeg het gekookte water toe aan de pan, roer goed door en laat de soep ongeveer 30-45 minuten koken op laag vuur.
- Controleer na 30 minuten of alle linzen goed gaar zijn. Dit kun je goed zien omdat gekookte linzen open gaan en zacht worden.
- Als de linzen goed gaar zijn zet je het vuur uit en pak je de staafmixer erbij en pureer je de soep. Als je geen staafmixer hebt kun je de soep ook pureren in de (hittebestendige) blender.
- Mocht je de soep iets te dik vinden kun je altijd nog een beetje heet water toevoegen en even laten koken. Let er dan wel op dat je even moet proeven of er nog genoeg zout in zit! Meer water toevoegen betekent namelijk bijna altijd meer zout toevoegen!
- Eet smakelijk!
Geef een reactie