november 7, 2021
Ben jij op zoek naar een toetje dat heerlijk, makkelijk en ruim van tevoren voor te bereiden is? Zoek absoluut niet verder, je hebt hem gevonden! Deze roomkussentjes zijn een feestje voor alle toetjeslovers. Wil je echt tijd besparen? Gebruik dan de kant en klare banketbakkersroom zoals op mijn video op Instagram (klik hier). Enjoy!
Roomkussentjes
Ingrediënten
- 2 pakken bladerdeeg
- 50 gram rietsuiker
- cacaopoeder
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel melk
- 1 stuk ei
Banketbakkersroom
- 500 ml halfvolle melk
- 100 gram suiker
- 4 stuks eidooiers
- 3 zakjes vanillesuiker
- 50 gram bloem
Instructies
Bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven onder stand).
- Laat het bladerdeeg iets ontdooien en snijd de bladerdeegvellen door midden.
- Verdeel de (halve) bladerdeegvellen over een bakplaat (met bakpapier) en maak er wat gaatjes in met een vork.
- Mix het eitje en smeer hiermee de plakken in en bestrooi met wat suiker.
- Bak de bladerdeegvellen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Banketbakkersroom
- Mix de suiker, vanillesuiker en de eidooiers goed door elkaar met een garde. Voeg beetje bij beetje alle bloem toe. Telkens wanneer de bloem goed is opgenomen voeg je weer een beetje toe.
- Verwarm de melk in een steelpan. Blijf goed opletten want zodra het begint te koken (wanneer je net belletjes begint te zien) zet je het vuur uit.
- Pak nu een ander pannetje en giet daar het eidooier, suiker en bloem mengsel in. Je gaat nu beetje bij beetje de warme melk toevoegen aan het mengsel. Voeg niet te veel warme melk toe. We willen natuurlijk geen stukjes ei in onze banketbakkersroom! Echt beetje bij beetje de melk toevoegen dus.
- Zodra alle melk is toegevoegd en goed is opgenomen in het suiker, ei en bloemmengsel zet je het vuur aan (laag-midden) en mix je (nog steeds met een garde) goed door de room totdat het begint te koken. Het is de bedoeling dat het mengsel een beetje aanvoelt als vla. Zodra dat het geval is zet je het vuur uit.
- Giet de room in een schone kom en dek deze af met folie. Om ervoor te zorgen dat er geen velletje gevormd wordt aan de bovenkant raad ik aan om echt de folie tegen de room aan te drukken.
- Laat de room goed afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
Glazuur
- Zeef de poedersuiker en mix deze met een kleine eetlepel melk. Goed roeren! Wil je je glazuur wat dikker? Voeg dan nog wat gezeefde poedersuiker toe.
Toetje bouwen
- Je gaat nu het torentje bouwen. Begin met een plakje bladerdeeg en doe hier wat banketbakkersroom op. Leg daar vervolgens nog een plakje bladerdeeg op. Ook dit plakje krijgt een royale laag banketbakkersroom. Dek vervolgens af met nog een plakje bladerdeeg. Bestrooi de bovenkant met wat cacaopoeder en versier hem met een beetje glazuur. Eet smakelijk!
Geef een reactie