april 14, 2021
Één van mijn favoriete bijgerechten tijdens Ramadan is toch echt deze Sigara Böregi (vernoemd naar een sigaret vanwege de lange vorm)! Ze zijn heerlijk om mee te beginnen naast de soep of je kunt er na het eten van genieten met een lekker kopje thee. Zoals jullie weten houd ik enorm van veelzijdige (en makkelijke!) gerechten. Het recept van de Sigara Böregi die ik vandaag met jullie deel is toch wel een beetje speciaal. Sigara Böregi wordt namelijk eigenlijk altijd gefrituurd. Frituren doen wij eigenlijk nooit tijdens de Ramadan en daarom gaan deze schatjes heerlijk de oven in. En zal ik een geheimpje verklappen? Ik vind de gefrituurde versie dus helemaal niet meer lekker!
Sigara Böregi uit de oven
De lichte versie van het perfecte bijgerecht! Deze eet je lekker bij de thee of naast een heerlijk soepje.
Ingrediënten
- 1 pakket Üçgen yufka te vinden in de koeling van de Turkse Supermarkt
- 300 gram (Turkse) Witte Kaas te vinden in de koeling van de Turkse Supermarkt
- 30 gram Verse Peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel chillivlokken optioneel
- 2 stuks Eieren maat M
- 2 theelepels olijfolie extra vierge
- 25 gram nigellazaad kun je vervangen door sesamzaad
Instructies
- Prak de kaas met een vork tot je plakkerige korreltjes krijgt.
- Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de kaas. Voeg ook de chillivlokken toe (indien je ervoor kiest deze te gebruiken) en meg alles goed met elkaar.
- Klop de twee eieren en de twee theelepels olijfolie los in een apart kommetje.
- Verwarm de oven op 170 graden Celsius (boven onder stand).
- Pak een velletje van de üçgen yufka (met de brede kant naar jou toe) en besmeer de randen met het ei- en oliemengsel.
- Leg een randje van het kaasmengsel langs de brede kant van de üçgen yufka. Let erop dat je niet teveel kaas gebruikt. Een klein beetje is al genoeg. Vouw de twee randen een stukje naar binnen en draai de yufka naar boven. De vouwtechniek kun je terugvinden in mijn Reels-video op Instagram.
- Leg de gerolde snack op een bakplaat met bakpapier.
- Als je alle snacks hebt gerold besmeer ze dan nog even met het ei- en oliemengsel.
- Besprinkel de snacks met nigella- of sesamzaad.
- De snacks kunnen de oven in voor 30-45 min. Na 25 minuten even controleren hoe bruin ze zijn. Zo kun je inschatten hoelang je ze nog in de oven wilt laten.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie