• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Lunch, Recepten, Vegetarisch

Sigara Böregi (uit de oven)

april 14, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Één van mijn favoriete bijgerechten tijdens Ramadan is toch echt deze Sigara Böregi (vernoemd naar een sigaret vanwege de lange vorm)! Ze zijn heerlijk om mee te beginnen naast de soep of je kunt er na het eten van genieten met een lekker kopje thee. Zoals jullie weten houd ik enorm van veelzijdige (en makkelijke!) gerechten. Het recept van de Sigara Böregi die ik vandaag met jullie deel is toch wel een beetje speciaal. Sigara Böregi wordt namelijk eigenlijk altijd gefrituurd. Frituren doen wij eigenlijk nooit tijdens de Ramadan en daarom gaan deze schatjes heerlijk de oven in. En zal ik een geheimpje verklappen? Ik vind de gefrituurde versie dus helemaal niet meer lekker!

Recept afdrukken

Sigara Böregi uit de oven

De lichte versie van het perfecte bijgerecht! Deze eet je lekker bij de thee of naast een heerlijk soepje.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan

Ingrediënten

  • 1 pakket Üçgen yufka te vinden in de koeling van de Turkse Supermarkt
  • 300 gram (Turkse) Witte Kaas te vinden in de koeling van de Turkse Supermarkt
  • 30 gram Verse Peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel chillivlokken optioneel
  • 2 stuks Eieren maat M
  • 2 theelepels olijfolie extra vierge
  • 25 gram nigellazaad kun je vervangen door sesamzaad

Instructies

  • Prak de kaas met een vork tot je plakkerige korreltjes krijgt.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de kaas. Voeg ook de chillivlokken toe (indien je ervoor kiest deze te gebruiken) en meg alles goed met elkaar.
  • Klop de twee eieren en de twee theelepels olijfolie los in een apart kommetje.
  • Verwarm de oven op 170 graden Celsius (boven onder stand).
  • Pak een velletje van de üçgen yufka (met de brede kant naar jou toe) en besmeer de randen met het ei- en oliemengsel.
  • Leg een randje van het kaasmengsel langs de brede kant van de üçgen yufka. Let erop dat je niet teveel kaas gebruikt. Een klein beetje is al genoeg. Vouw de twee randen een stukje naar binnen en draai de yufka naar boven. De vouwtechniek kun je terugvinden in mijn Reels-video op Instagram.
  • Leg de gerolde snack op een bakplaat met bakpapier.
  • Als je alle snacks hebt gerold besmeer ze dan nog even met het ei- en oliemengsel.
  • Besprinkel de snacks met nigella- of sesamzaad.
  • De snacks kunnen de oven in voor 30-45 min. Na 25 minuten even controleren hoe bruin ze zijn. Zo kun je inschatten hoelang je ze nog in de oven wilt laten.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Recept Turkse Linzensoep
Romige Turkse Linzensoep
Homemade Mayo
Homemade Spicy Mayonaise
Ozbek pilavi
Özbek Pilavi
Next Post:
Romige Turkse Linzensoep
Previous Post:
Volkoren Msemen

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.