Als er iets is wat ik leuk vind dan is het wel visite krijgen. Ik houd ervan als er een vriendinnetje langskomt om gezellig een kopje koffie (of thee) te drinken en wat bij te kletsen. Omdat mijn vriendinnen bijna allemaal net zo druk zijn als mij is het vaak moeilijk om zulke afspraken vooruit te plannen. Dit betekent dat we vaak spontaan afspreken wat erg gezellig is maar soms ook jammer omdat ik dan minder tijd heb om wat lekkers voor te bereiden. Gelukkig zijn deze heerlijke appelflappen snel en makkelijk te maken. Binnen 20 minuutjes heb je heerlijk warme appelflappen voor bij de koffie/thee! Houd jij ook zo van spontane momentjes en wil je dan toch iets lekkers op tafel zetten?
Probeer dan zeker deze appelflappen eens uit!
Snelle appelflappen
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 1,5 stuk Granny Smith appel
- 1 eetlepel citroensap
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel suiker voor vulling
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Pak een kommetje, voeg hier een eetlepel citroen (of limoen)sap, de kleine blokjes appel, kaneel en een theelepel suiker aan toe. Mix alles goed door elkaar.
- Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (boven onder warmte).
- Pak er een bakplaat bij en leg hier een vel bakpapier op.
- Pak een plakje bladerdeeg, doe hier een eetlepel appelstukjes in en vouw doormidden.
- Leg de gevulde (ongebakken) flappen op de bakplaat en prik er wat gaatjes in met een vork. Bestrooi met wat suiker.
- Stop de flappen in de oven voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Geef een reactie